Γερμανία: Νέος δείκτης επίπτωσης στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής

Στο μέλλον, η χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να είναι δυνατή με συχνότητα μικρότερη του 100. Σύμφωνα με το Business Insider, οι περιορισμοί επαφής θα χαλαρώσουν από τη Δευτέρα.

Για την ακρίβεια: Οι συναντήσεις του νοικοκυριού σας με άλλο νοικοκυριό θα πρέπει να είναι δυνατές ξανά. Ωστόσο, περιορίζεται σε πέντε άτομα κατ’ ανώτατο όριο.

Σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια, τα ανθοπωλεία, τα καταστήματα πώλησης ποτών και τα βιβλιοπωλεία πρέπει να επιτρέπεται να ανοίγουν ομοιόμορφα.

Εάν ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών πέσει κάτω από το 35, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περαιτέρω βήματα ανοίγματος.

Το επόμενο βήμα χαλάρωσης τίθεται σε ισχύ όταν η επίπτωση παραμείνει σταθερή κάτω από αυτήν την τιμή για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις συμφώνησαν για το όριο χαλάρωσης των 100 την Τρίτη.

Εάν η επίπτωση είναι σταθερά κάτω από αυτό το όριο, η χαλάρωση θα πρέπει να είναι δυνατή.

Για παράδειγμα, το λιανικό εμπόριο πρέπει να επιτρέπεται να ανοίγει στα πλαίσια του “Click and meet”.

Οι πελάτες θα μπορούν να ψωνίζουν ανά 40 τετραγωνικά μέτρα της περιοχής πωλήσεων κατόπιν ραντεβού για καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Τα ραντεβού μπορούν να γίνουν μέσω email ή τηλεφώνου.

Τα μουσεία, οι γκαλερί και οι ζωολογικοί κήποι θα πρέπει επίσης να μπορούν να ανοίγουν εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι χαμηλότερος από 100, επίσης κατόπιν ραντεβού.

Μεμονωμένα αθλήματα για δύο άτομα και ομαδικά αθλήματα με έως και δέκα παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω πρέπει να είναι δυνατά σε εξωτερικούς χώρους.

Εάν η επίπτωση αυξηθεί σε πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, θα ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί από τη δεύτερη ημέρα που ίσχυαν έως τις 7 Μαρτίου.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός του τουρισμού, το σχέδιο ψηφίσματος αναφέρει:

“Πρέπει να ληφθούν κοινές προφυλάξεις με τις γειτονικές περιοχές με υψηλότερα περιστατικά, προκειμένου να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασυνοριακή χρήση των ανοιχτών προσφορών”.

Μετά από αυτές τις πληροφορίες, η καγκελάριος συνόψισε τη στρατηγική της κυβέρνησης με τις λέξεις: “Εμβολιαστείτε, κάντε τεστ, μετά θα υπάρξουν ανοίγματα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.