Γερμανία: Ο Νο 1 προορισμός για επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη

Ο πιο δημοφιλής προορισμός επαγγελματικών ταξιδιών στην Ευρώπη παραμένει η Γερμανία, με τη βιομηχανία των συνεδρίων και των εκδηλώσεων να αναμένει αύξηση της ζήτησης τα επόμενα χρόνια.

Με τους ταξιδιωτικούς και εν γένει του περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού να αίρονται ή χαλαρώνουν, τα επαγγελματικά ταξίδια προς τη Γερμανία αναμένεται να σημειώσουν νέα άνοδο στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με την Illona Jarabek, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κέντρων Εκδηλώσεων, οι διοργανωτές αναμένουν ότι οι πωλήσεις θα επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα ήδη από το 2023.

Η αύξηση των αμιγώς ψηφιακών και υβριδικών μορφών εκδηλώσεων που αντικατέστησαν τις αμιγώς ζωντανές εκδηλώσεις δεν αλλάζει αυτό το γεγονός.

Είναι κυρίως οι ψηφιακές μορφές που διαμόρφωσαν την αγορά συνεδρίων κι εκδηλώσεων τα τελευταία δύο χρόνια.

Για παράδειγμα, ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αμιγώς εικονικές εκδηλώσεις μόνο στη Γερμανία υπερδιπλασιάστηκε από μόλις 160 εκατομμύρια το 2020 σε 327 εκατομμύρια το 2021.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των συμμετεχόντων σε ζωντανές εκδηλώσεις μειώθηκε σε ετήσια βάση από 60 σε 50 εκατομμύρια.

Η ανάπτυξη των υβριδικών εκδηλώσεων δείχνει ότι οι ζωντανές εκδηλώσεις έχουν μέλλον. Για αυτές, το ποσοστό των συμμετεχόντων που παρακολούθησαν δια ζώσης κάποια εκδήλωση αυξήθηκε από 12,4% το 2020 σε 33,7% πέρυσι.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ζωντανών εκδηλώσεων -συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών εκδηλώσεων- αυξήθηκε σε ετήσια βάση από 930.000 σε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στις υβριδικές εκδηλώσεις, ένα σαφές σημάδι της αβεβαιότητας που συνέχισε να χαρακτηρίζει την αγορά συνεδριάσεων και εκδηλώσεων κατά το δεύτερο έτος της πανδημίας.

Αλλά ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, οι εικονικές μορφές είναι πιθανό να συνεχίσουν να παίζουν ρόλο στη βιομηχανία των συναντήσεων και εκδηλώσεων.

“Η ψηφιοποίηση ήρθε για να μείνει”, δήλωσε συνοπτικά ο Matthias Schultze, διευθύνων σύμβουλος του German Convention Bureau (GCB), κατά την παρουσίαση της κοινής μελέτης του EVVC, του GCB και του Γερμανικού Οργανισμού Τουρισμού.

Παρόλο που η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει σταθερά τον κλάδο των συναντήσεων και των εκδηλώσεων το 2021, η Γερμανία κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της ως ο σημαντικότερος προορισμός επαγγελματικών ταξιδιών στην Ευρώπη -αν και σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Έτσι, τα 4,4 από τα συνολικά πέντε εκατομμύρια επαγγελματίες ταξιδιώτες που ταξίδεψαν στη Γερμανία από το εξωτερικό πέρυσι προέρχονταν από την Ευρώπη.

Η Γαλλία, ο δεύτερος σημαντικότερος επιχειρηματικός προορισμός στην Ευρώπη πέρυσι, συγκέντρωσε μόνο 2,4 εκατομμύρια επιχειρηματικούς ταξιδιώτες από το εξωτερικό και η Ιταλία 2,3 εκατομμύρια.

Για το τρέχον έτος, σύμφωνα με μελέτη της IPK International, το 23% των ερωτηθέντων παγκοσμίως σχεδιάζει επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι Ασιάτες και οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να κάνουν επαγγελματικά ταξίδια σε ποσοστό 38% και 33%, αντίστοιχα.

Οι Ευρωπαίοι που συμμετείχαν στην έρευνα είναι πολύ πιο διστακτικοί, σε ποσοστό 14%.

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.