Γερμανία: Τα νοικοκυριά περιορίζουν την κατανάλωση αερίου

«Κράτει» στο φυσικό αέριο φαίνεται να κάνουν τα νοικοκυριά στη Γερμανία όπως μαρτυρούν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύου (BNetzA).

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Klaus Muller, τα νέα δεδομένα για την χρήση του αερίου στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία δημοσιεύονται σε εβδομαδιαία βάση από την υπηρεσία, δείχνουν ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών έχει μειωθεί.

Οι αυξημένες τιμές ενέργειας καθώς και οι εκκλήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για εξοικονόμηση φαίνεται να έχουν επιδράσει στην συμπεριφορά των νοικοκυριών.

«Τα νούμερα που έχω ήδη δει με κάνουν αισιόδοξο», ανέφερε ο Muller στο συνέδριο Handelsblatt Gas 2022 στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας είπε ότι πέρα από την διατήρηση αποθεμάτων αερίου στις αποθήκες και την διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων από την Ρωσία, η εξοικονόμηση αερίου συνιστά «κλειδί» για να αποφευχθούν διακοπές τον χειμώνα.

Τα στοιχεία για τα τέλη Αυγούστου, αρχικά είχαν δείξει ότι η βιομηχανία είχε καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση σε αντίθεση με τα νοικοκυριά που φαινόταν να πράττουν λιγότερα από όσα ήλπιζε η BNetzA, πράγμα που τώρα φάνηκε να αλλάζει, πρόσθεσε ο Muller.

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί κρίσιμο εργαλεία για την Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση τον χειμώνα.

Το καλοκαίρι, οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών-μελών της ΕΕ ενέκριναν πρόταση της Κομισιόν για εθελοντική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% το διάστημα Αυγούστου – Μαρτίου σε σύγκριση με την μέση κατανάλωση της περιόδου 2017-2021.

Πηγή: energypress

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.