Γερμανία-Νοσοκομεία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός πιθανότατα από 16.03

Η υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και υπηρεσίες περίθαλψης θα ισχύσει πιθανότατα από τις 16 Μαρτίου. Μόνο όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους θα επιτρέπεται να συνεχίσουν να εργάζονται ανεμβολίαστοι από τότε.

Η εξαγγελθείσα υποχρέωση εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο για το προσωπικό των νοσοκομείων, των εγκαταστάσεων περίθαλψης και των υπηρεσιών εξωτερικής περίθαλψης θα ισχύσει από τις 16 Μαρτίου.

Αυτό αναφέρει το Redaktionsnetzwerk Deutschland αναφερόμενο σε κυβερνητικούς κύκλους. Σύμφωνα με την έκθεση, όλοι οι ήδη απασχολούμενοι και όλοι όσοι αρχίζουν να εργάζονται την 1η Ιανουαρίου θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου.

Στο δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης παραμένει ασαφές αν θα απαιτείται αναμνηστικός εμβολιασμός για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως εδώ και αρκετό καιρό.

Με τη μεταβατική περίοδο, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν αρκετό χρόνο για να εμβολιαστούν τώρα, συνεχίζει το δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους απαλλάσσονται από την υποχρέωση. Το νομοσχέδιο σχετικά με την “υποχρέωση εμβολιασμού με βάση τα ιδρύματα” θα πρέπει να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση των κρατιδίων συμφώνησαν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων επαγγελματικών ομάδων στον τομέα της υγείας.

Τα γηροκομεία στο επίκεντρο στη Γερμανία

Η πλειονότητα των θανάτων από Covid 19 στη Γερμανία είναι σε ασθενείς 80 ετών και άνω. Σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ατόμων έχει πεθάνει από ή με Covid-19.

Για το λόγο αυτό, εδώ και μήνες ασκείται έντονη κριτική, ιδίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, ο προγραμματισμένος υποχρεωτικός εμβολιασμός θα εφαρμοστεί αυστηρά: Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται χωρίς απόδειξη εμβολιασμού από τα μέσα Μαρτίου. Η μη συμμόρφωση θα αντιμετωπίζεται ως διοικητική παράβαση και θα τιμωρείται με πρόστιμα.

Η Caritas και η Diakonie τάχθηκαν επίσης πρόσφατα υπέρ μιας “υποχρέωσης εμβολιασμού σε εγκαταστάσεις”. Ήδη από την άνοιξη, οι επιστήμονες της Νυρεμβέργης είχαν απαιτήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας.

Διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί το απαραίτητο ποσοστό εμβολιασμού τουλάχιστον 85 τοις εκατό. Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας στους πέντε κατοίκους οίκων ευγηρίας που προσβάλλονται από Covid-19 πεθαίνει από τη νόσο.

Γενική υποχρέωση εμβολιασμού στη Γερμανία: σύσταση έως το τέλος του έτους;

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση των κρατιδίων περιέγραψαν επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν σε γενική υποχρέωση εμβολιασμού κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεών τους την Πέμπτη.

Κατά συνέπεια, το κοινοβούλιο πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με το θέμα στο εγγύς μέλλον. Το Συμβούλιο Δεοντολογίας θα προετοιμάσει σύσταση μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόσφατα, οι φωνές υπέρ της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού στη Γερμανία αυξήθηκαν – μεταξύ άλλων, ο διορισμένος ομοσπονδιακός καγκελάριος Olaf Scholz και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder τάσσονται υπέρ αυτής της υποχρέωσης.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.