Γερμανία: Νοσοκομείο κόβει το βούτυρο σε ασθενείς

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι σπάνιες στα νοσοκομεία. Στις κλινικές του Ασκληπιού στο Αμβούργο, ωστόσο, η εξοικονόμηση γίνεται πλέον όχι μόνο από άποψη γεύσης.

Η εταιρεία υγείας θέλει να εξοικονομήσει χρήματα

Λόγω του πληθωρισμού και των αυξημένων τιμών, από τα τέλη Δεκεμβρίου στους ασθενείς με νόμιμη ασφάλιση υγείας στις κλινικές Asklepios στο Αμβούργο σερβίρεται μόνο μαργαρίνη για πρωινό ή δείπνο.

Η κατανάλωση βουτύρου προορίζεται για τους ιδιώτες ασθενείς, επιβεβαίωσε η εταιρεία στο t-online. Όλοι οι υπόλοιποι παίρνουν βούτυρο μόνο “κατά παραγγελία και με κάποια προειδοποίηση”.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες δαπάνες αγορών, εφοδιαστικής και προσωπικού στη θυγατρική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον εφοδιασμό τροφίμων, η εξοικονόμηση πόρων είναι αναπόφευκτη.

Δεν είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες βιομηχανίες ή ακόμη και από τα ιδιωτικά νοικοκυριά”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της Asklepios Mathias Eberenz όταν ρωτήθηκε.

Η Asklepios δεν μπορεί να μετακυλήσει τις αυξημένες τιμές στους ασθενείς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η τιμή αγοράς για το προηγούμενο τυποποιημένο βούτυρο είχε υπερδιπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με τη μετάβαση στο επάλειμμα με φυτικά λιπαρά θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 330.000 ευρώ ετησίως στις εγκαταστάσεις της Asklepios στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, το βούτυρο κόστισε τον περασμένο Δεκέμβριο 39,6% περισσότερο από ό,τι τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Συνολικά, η πρόσθετη δαπάνη λόγω του αυξημένου κόστους στον τομέα της προμήθειας τροφίμων θα ανέλθει σε 2,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σε αντίθεση με έναν έμπορο λιανικής πώλησης ή έναν πάροχο υπηρεσιών, οι υψηλότερες τιμές δεν μπορούσαν να μετακυλιστούν στους πελάτες του – δηλαδή στους ασθενείς.

Το μέτρο εξοικονόμησης ισχύει μόνο στο Αμβούργο

Σύμφωνα με την Asklepios, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης νοσοκομείων στη Γερμανία και διαχειρίζεται συνολικά περίπου 170 εγκαταστάσεις σε 14 ομόσπονδα κρατίδια.

Μόνο στο Αμβούργο υπάρχουν επτά κλινικές οξέων περιστατικών και μία κλινική αποκατάστασης.

Στις τοποθεσίες του Αμβούργου, υπάρχει καθημερινά επιλογή από 21 πιάτα για μεσημεριανό γεύμα, ενώ για πρωινό και δείπνο υπάρχει επιλογή από πέντε επιλογές το καθένα.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2022, ο όμιλος πέτυχε κέρδη 104,9 εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο – περίπου 5,7 εκατ. ευρώ περισσότερα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης