Γερμανία: Νοθεία στις βουλευτικές εκλογές στο Βερολίνο

Επανάληψη της ψηφοφορίας για τις ομοσπονδιακές εκλογές σε έξι από τις δώδεκα περιφέρειες του Βερολίνου εισηγείται η Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή, λόγω εκτεταμένων παρατυπιών που διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία.

Μιλάμε για “πλήρη συστημική αποτυχία της εκλογικής οργάνωσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γκέοργκ Τιλ, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρόσθεσε: “Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κηρύξουμε τη διαδικασία παράτυπη και να αποφασίσουμε ότι οι εκλογές πρέπει να επαναληφθούν;”

Γερμανία: Το εισιτήριο των 9 ευρώ κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα

Στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 είχαν διαπιστωθεί εκτεταμένα προβλήματα κατά την εκλογική διαδικασία, με ψηφοδέλτια που έλειπαν ή είχαν τυπωθεί λάθος, με μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία και με πολλά εκλογικά τμήματα κλειστά.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών η επικεφαλής της Εφορευτικής Επιτροπής Πέτρα Μιχαέλις παραιτήθηκε.

Ο κ. Τιλ σημείωσε επιπλέον ότι το εύρος των προβλημάτων είναι τέτοιο ώστε δεν αποκλείεται να έχει επηρεαστεί ακόμη και η κατανομή των εδρών στην Bundestag.

Την τελική απόφαση για την επανάληψη ή όχι των εκλογών σε αυτές τις περιφέρειες θα λάβει η Βουλή, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) να ζητά ήδη την επανάληψη των εκλογών σε όλο το κρατίδιο του Βερολίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.