Γερμανία-NRW: Τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες – 30 αγνοούμενοι

Έξι σπίτια κατέρρευσαν – 30 άτομα αγνοούνται – Πλημμύρες στο Βούπερταλ – Πόλεις κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Οι σιδηρόδρομοι συμβουλεύουν να μην ταξιδεύει κανείς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν τους ανθρώπους στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Ρηνανία-Παλατινάτο. Οι διασώστες βρίσκονται συνεχώς σε υπηρεσία.
6 σπίτια καταρρέουν στο Άιφελ! 30 άτομα αγνοούνται

Έξι σπίτια κατέρρευσαν ήδη στο Schuld κοντά στο Adenau στο Eifel λόγω των πλημμυρών. Άλλα 25 λέγεται ότι κινδυνεύουν να καταρρεύσουν! Περίπου 30 άτομα αγνοούνται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η κατάσταση στην πόλη είναι ασαφής.

Γέφυρες κλειστές στο Bad Neuenahr-Ahrweiler

Μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης Bad Neuenahr-Ahrweiler έχουν πλημμυρίσει, οι γέφυρες είναι κλειστές στην περιοχή της πόλης, αναφέρει το SWR.
Στην περιοχή Ahrweiler, ορισμένοι άνθρωποι είχαν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες.

Στο Bad Neuenahr-Ahrweiler, το Sinzig και το Bad Bodendorf εκκενώθηκαν όλα τα κτίρια σε απόσταση 50 μέτρων από τον ποταμό Ahr.

Ο υπουργός Πρόεδρος Laschet επισκέπτεται το πλημμυρισμένο Hagen

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet θα επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης το Hagen. Η καγκελαρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θέλει να δει από κοντά την περιοχή που είχε πληγεί ιδιαίτερα. Πρώτα θα συναντηθεί με την ομάδα κρίσης και τον δήμαρχο της πόλης, Erik O. Schulz.

Το φράγμα Wupper υπό έλεγχο

Μετά από έντονες βροχοπτώσεις, οι αρχές στην περιοχή Bergisches Land φοβήθηκαν ανεξέλεγκτη υπερχείλιση του φράγματος Wupper κοντά στο Radevormwald.

Εν τω μεταξύ, ωστόσο, η πυροσβεστική κατάφερε να αφήσει το νερό να φύγει ελεγχόμενα, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωπος του κέντρου ελέγχου του Oberbergischer Kreis. Σύμφωνα με τον Hans-Uwe Koch του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, αυτό έχει ως στόχο να ανακουφίσει την πίεση στο φράγμα.

Το φράγμα του Steinbach στο Euskir απειλεί να σπάσει

Το φράγμα του Steinbach στο Euskirchen απειλείται να σπάσει λόγω της καταιγίδας. Ως εκ τούτου, ο αυτοκινητόδρομος A61 μεταξύ Bliesheim και Meckenheim έκλεισε πλήρως την Πέμπτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Προηγουμένως, ο Α61 είχε ήδη κλείσει επειδή ο αυτοκινητόδρομος είχε πλημμυρίσει από νερό. Ο Οργανισμός Τεχνικής Βοήθειας (THW) και η αστυνομία βρίσκονταν στο σημείο για την παρακολούθηση του φράγματος. Η κυκλοφορία εκτρέπεται προς τον Α565.

Κίνδυνος για τη ζωή των ανθρώπων στο Eifel

Σύμφωνα με το SWR, ορισμένοι άνθρωποι στην περιοχή Bitburg-Prüm του Άιφελ διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, πέντε άνθρωποι στο Waxweiler έχουν παγιδευτεί σε ένα σπίτι που έχει περικυκλωθεί πλήρως από νερό. Προς το παρόν δεν μπορεί να προσεγγιστεί και οι άνθρωποι πρέπει να διασωθούν από αέρος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την περιφέρεια, δύο βοηθοί της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας έχουν εγκλωβιστεί στο Messerich, επίσης στο Eifel.

Ήταν καθ’ οδόν για μια αποστολή διάσωσης, τώρα περιμένουν βοήθεια στην οροφή του αυτοκινήτου τους στη μέση των πλημμυρών του ποταμού Nims. Όλες οι προσπάθειες για τη διάσωσή τους έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής. Οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο ποταμός Nims, που κανονικά έχει πλάτος δύο μέτρα, έχει τώρα πλάτος 200 μέτρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η Deutsche Bahn συμβουλεύει να μην ταξιδέψετε προς τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Η Deutsche Bahn συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο ταξίδια στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μέσω σιδηροδρόμων λόγω των σφοδρών καταιγίδων.

“Εάν είναι δυνατόν, παρακαλείστε να αναβάλλετε τα ταξίδια από και προς τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μέχρι νεωτέρας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Την Τετάρτη, ανεστάλησαν πολλά δρομολόγια.

Πλημμύρες στο Βούπερταλ – η αστυνομία κλείνει τους δρόμους

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν την άνοδο της στάθμης του ποταμού Wupper στο Βούπερταλ, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει κατά μήκος του Wupper.

Ζητήθηκε από τους κατοίκους να μην μένουν στα υπόγεια, αλλά να πάνε σε υψηλότερα διαμερίσματα. Παρά το προαναγγελθέν κύμα πλημμύρας, η κατάσταση στην πόλη είναι ακόμη διαχειρίσιμη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βούπερταλ επισήμανε στο Twitter εκ των προτέρων να περιοριστεί η κατανάλωση πόσιμου νερού για προληπτικούς λόγους. Η παροχή νερού επηρεάστηκε επίσης από διακοπή ρεύματος.

Η πυροσβεστική δεν μπορεί να κρίνει πόσο καιρό θα ισχύει αυτό και πόσο θα διαρκέσει η διακοπή ρεύματος.

Bevertalsperre στο Hückeswagen υπερχειλίζει

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, το Bevertalsperre στο Hückeswagen στην περιοχή Oberberg υπερχείλισε. Το νερό ρέει αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτα πάνω από την άκρη του τοίχου του φράγματος, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του κέντρου ελέγχου.

“Η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί αυτή τη στιγμή”, εξήγησε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πυροσβέστες και διασώστες βρίσκονται στο σημείο για συντονισμό και εκκένωση.

Τα σπίτια πρέπει να εκκενωθούν και περισσότεροι από 1000 άνθρωποι να φιλοξενηθούν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, αναφέρεται. Δεν είναι ακόμη δυνατόν να προβλεφθεί πότε θα ολοκληρωθούν τα μέτρα εκκένωσης.

Το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης κηρύχθηκε στο Trier-Saarburg

Περισσότερα από 1000 άτομα του προσωπικού έκτακτης ανάγκης ήταν σε δράση στην περιοχή Trier-Saarburg κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μετά τις πλημμύρες λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, χθες το βράδυ κηρύχθηκε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αντιπυρικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Καταστροφών, οι δήμοι Trier-Land, Schweich και Konz επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες το πρωί. Στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου Trier-Land υπήρξε διακοπή ρεύματος.

Στο δήμο Kordel, η παροχή πόσιμου νερού κατέρρευσε, αφήνοντας 22.000 ανθρώπους χωρίς νερό.. Επίσης, στο Κορντέλ, ένα γηροκομείο εκκενώθηκε από την άνοδο του ποταμού Kyll λόγω ανεπαρκούς αντιπλημμυρικής προστασίας.

Άλλα 110 νοικοκυριά λέγεται ότι επηρεάζονται από τις εκκενώσεις. Η μεταφορά, η διαμονή και η τροφοδοσία των πληγέντων γίνεται με εντατικούς ρυθμούς. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Κορντέλ θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη.

Εκκενώθηκαν σπίτια στο Solingen

Πολλά σπίτια καθώς και ένα καταφύγιο ζώων εκκενώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Solingen-Unterburg λόγω των πλημμυρών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομικής διεύθυνσης του Βούπερταλ, η εισροή νερού παραμένει υψηλή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νερό αποστραγγίζεται αυτή τη στιγμή από τις ομάδες κρούσης της πυροσβεστικής, γεγονός που έχει επιπτώσεις στην περιοχή της πόλης.

Οι κάτοικοι μπορούν να φιλοξενηθούν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης και σε ορισμένες περιπτώσεις σε φίλους.

Σειρήνες στο Wuppertal

Οι κάτοικοι κατά μήκος του Wupper στην αστική περιοχή κλήθηκαν να εγκαταλείψουν αμέσως την επικίνδυνη ζώνη. “Υπάρχει οξύς κίνδυνος για τη ζωή!”
Σύμφωνα με Γερμανό μετεωρολόγο δεν έχει υπάρξει τέτοια πλημμύρα εδώ και 300 χρόνια.

Απολογισμός μέχρι στιγμής (08:15)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ – ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Video

https://youtu.be/U3uPAoRyab0

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.