Γερμανία: Ο Altmaier θέλει φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις

Ο Υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier δίνει την προοπτική φορολογικών ελαφρύνσεων για περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση της πανδημίας.

“Μακροπρόθεσμα, πρέπει να γίνει ευκολότερη η δημιουργία νέων κεφαλαίων. Οι επιχειρήσεις και οι τομείς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά θα μπορούσαν να λάβουν φορολογικά πλεονεκτήματα”, δήλωσε ο πολιτικός του CDU στη διαδικτυακή πύλη “t-online”.

Για τον κλάδο της εστίασης, για παράδειγμα, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα τρόφιμα και τα ποτά έχει ήδη εισαχθεί και πρόκειται να διατηρηθεί. “Θα μπορούσα να φανταστώ κάτι παρόμοιο και σε άλλους τομείς”.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις εμπορικών εκθέσεων, τους διοργανωτές εκδηλώσεων, τις ντισκοτέκ, αλλά και τους κομμωτές ή τους λιανοπωλητές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.