Γερμανία: Ο δείκτης επίπτωσης παραμένει σημαντική παράμετρος

Στη συζήτηση σχετικά με τις παραμέτρους για την αξιολόγηση της κατάστασης της πανδημίας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να λαμβάνεται υπόψη ο λεγόμενος επταήμερος δείκτης επίπτωσης.

“Ο δείκτης επίπτωσης δεν ήταν ποτέ η μοναδική παράμετρος για την αξιολόγηση της κατάστασης της πανδημίας. Είναι και παραμένει μια σημαντική παράμετρος”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος τη Δευτέρα.

Η τιμή δείχνει τον αριθμό των λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών και αποτελεί τη βάση για πολλά μέτρα της πανδημίας, όπως το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης που έληξε πρόσφατα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι είναι επίσης αλήθεια ότι ο δείκτης επίπτωσης γίνεται λιγότερο σημαντικός όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού.

Ειδικά όταν οι πιο ευάλωτες ομάδες έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε ήδη κάνει αυτή τη δήλωση αρκετές φορές, πιο πρόσφατα το Σαββατοκύριακο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.