Γερμανία: Ο δείκτης R αυξήθηκε πάνω από το σημαντικό όριο

Το αποτέλεσμα της εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού γίνεται εμφανές: Ο δείκτης R αυξήθηκε και πάλι πάνω από το 1 στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Robert Koch Institut, ο δείκτης R στη Γερμανία ήταν 1,01 την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι 100 άτομα μολύνουν 101 ανθρώπους.

Με μια μόνιμη τιμή πάνω από 1, το ποσοστό μόλυνσης στη Γερμανία θα μπορούσε να πάρει ξανά ανησυχητικούς ρυθμούς.

Μέσα σε μια μέρα, οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν 9.164 νέες μολύνσεις με κορωνοϊό στο RKI. Αυτό είναι 9,7% περισσότερο από ό,τι το Σάββατο της περασμένης εβδομάδας (8.354).

Τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του πίνακα ελέγχου του Ινστιτούτου RKI στις 3:10 π.μ., είναι πιθανές μεταγενέστερες αλλαγές ή προσθήκες. Επιπλέον, αναφέρθηκαν 490 νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό εντός 24 ωρών.

Στο Μόναχο, ωστόσο, οι αριθμοί είναι σταθεροί. Η επίπτωση 7 ημερών έχει μειωθεί κάτω από το σημαντικό σημάδι της τάξεως του 35.

Την Παρασκευή ήταν 29,3. Και ο αριθμός των αναπαραγωγών (δείκτης R) στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας είναι στο 0,85, συνεπώς πολύ κάτω από το 1.

Την Παρασκευή, η πόλη ανέφερε 111 νέες μολύνσεις και έναν θάνατο που σχετίζεται με τον Covid-19.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.