Γερμανία: Ο Drosten προτρέπει σε περισσότερους εμβολιασμούς

Λόγω του μειωμένου σήμερα ποσοστού εμβολιασμού στη Γερμανία, ο Christian Drosten πιστεύει ότι το φθινόπωρο θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας.

“Θα πρέπει να περιορίσουμε και πάλι τον αριθμό των επαφών στο σύνολο της κοινωνίας. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Το βάρος της μόλυνσης αυξάνεται το φθινόπωρο”, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος από το νοσοκομείο Charité του Βερολίνου στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Σύμφωνα με τον Drosten, είναι επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Το σημερινό ποσοστό του 61% των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων στη Γερμανία δεν είναι αρκετό. “Δεν μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο με αυτό το ποσοστό εμβολιασμού”, δήλωσε ο Drosten, “δεν είναι αρκετό”.

Για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, ο Drosten συνιστά τη διατήρηση τακτικών τεστ κορωνοϊού στα σχολεία. Ωστόσο, τα τεστ από μόνα τους δεν αποτελούν εναλλακτική λύση. Είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο όσο δεν υπήρχε το εμβόλιο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.