Γερμανία: Ο εφιάλτης του CDU είναι ένας YouTuber με γαλάζια φράντζα

«Οι Χριστιανοδημοκράτες είναι ένα βιβλίο και ο Rezo ένας μπλε μαρκαδόρος που κάνει υπογραμμίσεις», ανέφερε ένα από τα δεκάδες χιλιάδες σχόλια κάτω από το τελευταίο βίντεο του διάσημου Γερμανού YouTuber με τη γαλάζια φράντζα, του Rezo, ο οποίος καταπιάστηκε εκ νέου με τις επιδόσεις των γερμανικών κομμάτων στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

O Rezo αποτελεί πραγματική πρόκληση για τη γερμανική πολιτική σκηνή, γιατί δεν φλυαρεί, όπως συχνά συμβαίνει στο YouTube, αλλά επισημαίνει γεγονότα παραθέτοντας τις πηγές – και όλα αυτά έχοντας τεράστια αποδοχή από την κοινή γνώμη, ιδίως τις νεότερες ηλικίες.

Το βίντεο που ανέβασε το Σάββατο είχε φθάσει τα δύο εκατομμύρια προβολές έως χθες το βράδυ, ενώ το κεντρικό του μήνυμα ήταν σαφές: Αν θέλετε να υπάρξει κάποια πιθανότητα υπέρβασης της κλιματικής κρίσης, μην ψηφίσετε Χριστιανοδημοκράτες. Δευτερευόντως, μην ψηφίσετε ούτε Σοσιαλδημοκράτες.

Το βίντεο περιγράφει την πολλαπλή αποτυχία της συγκυβέρνησης να μειώσει τους ρύπους της Γερμανίας όσο απαιτείται. Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο νεαρός YouTuber δίνει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που έχουν κάνει δηλώσεις με τις οποίες αρνούνται την επιστήμη, τον κατάλογο των ψηφοφοριών στις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι ακροδεξιοί (AfD) έχουν ομονοήσει εναντίον των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τον κατάλογο των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών που βρίσκονται επισήμως στο μισθολόγιο της RWE, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης και καύσης ορυκτού άνθρακα στη χώρα.

Απευθυνόμενος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ερωτά γιατί αποζημιώνει τη RWE με 4 δισ. ευρώ: «Γιατί δεν μας λέτε τον τρόπο με τον οποίο το υπολογίσατε;».

Ο Rezo στρέφει τα βέλη και προς τους Σοσιαλδημοκράτες: «Ο Ολαφ Σολτς όχι μόνον υποστήριξε το πακέτο του 2019, το οποίο οι επιστήμονες χαρακτήρισαν εντελώς ανεπαρκές, αλλά προσπάθησε και να το αποδυναμώσει», επισήμανε. «Τι ελπίζετε; Οτι θα αλλάξουν οι νόμοι της Φυσικής και θα προσαρμοσθούν στο δικό σας χρονοδιάγραμμα;».

Πηγή: Καθημερινή

Video

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.