Γερμανία: Ο επικεφαλής της Καγκελαρίας αντιτίθεται σε νέο lockdown

Ο επικεφαλής Καγκελαρίας Braun τάσσεται κατά ενός νέου, πλήρους lockdown το φθινόπωρο.

Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κανονικότητα ακόμη και σε περίπτωση τέταρτου κύματος – υπό την προϋπόθεση ότι οι εμβολιασμοί θα λειτουργήσουν.

Ο Braun δήλωσε επίσης ότι στο μέλλον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να εξετάζει τα ποσοστά πληρότητας των νοσοκομείων και όχι μόνο τα ποσοστά επίπτωσης όταν λαμβάνει μέτρα.

Εν τω μεταξύ, το Stiftung Patientenschutz (Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών) ζητά να ανανεωθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων των γηροκομείων, επειδή η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού εξαπλώνεται.

Στη Γερμανία, συνεχίζει να μειώνεται ο δείκτης επίπτωσης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, βρίσκεται τώρα στο 5,0. Ωστόσο, οι φόβοι για ένα τέταρτο κύμα αυξάνονται. Σύμφωνα με την ARD-Deutschlandtrend, περίπου το 60 τοις εκατό των ερωτηθέντων ανησυχούν πολύ ή πάρα πολύ.

Η πλειονότητα των γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας θα ήθελε να εγκατασταθούν φίλτρα αέρα στις αίθουσες διδασκαλίας και να συνεχιστούν τα δύο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.