Γερμανία: Ο κανόνας 3G δεν ισχύει στις εκκλησιαστικές λειτουργίες

Τη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ ο κανόνας 3G εάν ο δείκτης επίπτωσης στην εκάστοτε περιοχή είναι πάνω από 35. Ωστόσο, οι εκκλησιαστικές λειτουργίες εξαιρούνται από τον κανόνα αυτό.

Περισσότερες από 50 πόλεις και περιφέρειες της Βαυαρίας βρίσκονται σήμερα πάνω από το όριο του επταήμερου δείκτη επίπτωσης 35. Από τη Δευτέρα, ο λεγόμενος κανόνας 3G έχει τεθεί σε ισχύ από αυτό το όριο και πάνω.

Τα άτομα που εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια και πισίνες, πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 6 ετών και οι μαθητές που υποβάλλονται τακτικά σε τεστ.

Ο κανόνας αυτός ισχύει για επισκέψεις σε ορισμένα ιδρύματα, αλλά όχι για θρησκευτικές λειτουργίες και εκδηλώσεις. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιος καγκελάριος του CDU, Armin Laschet, χαιρετίζει την απόφαση αυτή, διότι οι θρησκευτικές λειτουργίες διαφέρουν από την επίσκεψη μιας ντίσκο, δήλωσε ο Laschet στο Ντίσελντορφ την Τρίτη.

Ο κανόνας 3G αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τις εκκλησίες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Οι Περιφερειακές Εκκλησίες της Βεστφαλίας και του Λίππε συνιστούν στις κοινότητές τους να εφαρμόσουν τον κανόνα 3G για τις εκκλησιαστικές λειτουργίες με άμεση ισχύ, όπως δήλωσε ο Rüdiger Schuch της Προτεσταντικής Περιφερειακής Εκκλησίας στο Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι καθολικές επισκοπές του Άαχεν, του Έσσεν, του Μύνστερ, της Κολωνίας και του Πάντερμπορν δεν θέλουν να εφαρμόσουν τον κανόνα 3G, καθώς δεν προβλέπεται για εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Η Αρχιεπισκοπή Μονάχου και Φράιζινγκ επίσης δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τον κανόνα 3G. Εκπρόσωπος της επισκοπής δήλωσε στο BR ότι τα μέτρα όπως η τήρηση απόστασης και η χρήση μάσκας θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.

Ο λόγος για τον οποίο οι θρησκευτικές λειτουργίες και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις εξαιρούνται από τον κανόνα 3G είναι η ελευθερία της θρησκείας, η οποία κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα. Ως εκ τούτου, οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν το δικαίωμα να οργανώνονται ανεξάρτητα.

Όταν το κράτος επιβάλλει κανονισμούς, παρεμβαίνει στην ελεύθερη άσκηση της θρησκείας. Ωστόσο, στην πανδημία, το κράτος κάλεσε τις εκκλησίες να αναπτύξουν τους δικούς τους κανόνες προστασίας για να αποφύγουν τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει για τις βαπτίσεις, τους γάμους και τις κηδείες. Εμπίπτουν επίσης στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, γι’ αυτό και τα

προηγούμενα μέτρα υγιεινής συνεχίζουν να ισχύουν στην εκκλησία, αλλά δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται ο κανόνας 3G.

Για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ωστόσο, επιτρέπεται η συγκέντρωση 25 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και η συγκέντρωση 50 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους από δείκτη επίπτωσης 50 και άνω.

Κάτω από το όριο του 50, επιτρέπεται η συγκέντρωση 50 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και 100 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του βαυαρικού υπουργείου Υγείας. Τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα δεν υπολογίζονται.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.