Γερμανία: Ο κανόνας 3G για τα τρένα δεν θα εφαρμοστεί

Ο λεγόμενος κανόνας 3G δεν προβλέπεται να εφαρμοστεί στα τρένα μεγάλων αποστάσεων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας επανεξέτασης από τα υπουργεία, δήλωσε (χθες) ο υπουργός Υγείας Spahn στην τηλεόραση Bild.

Ο κανόνας 3G θα σήμαινε ότι μόνο τα εμβολιασμένα ή τα αναρρωμένα άτομα ή τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού θα επιτρεπόταν να ταξιδεύουν με τρένα μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία.

Σε μια έρευνα που ανέθεσε η Handelsblatt, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων είχε προηγουμένως ταχθεί υπέρ ενός τέτοιου μέτρου. Στη Γερμανία, ο κανόνας 3G εφαρμόζεται μέχρι στιγμής μόνο στις διεθνείς πτήσεις και σε ορισμένους τομείς της δημόσιας ζωής – για παράδειγμα, κατά την επίσκεψη σε εστιατόρια ή κομμωτήρια.

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης συνεχίζει ωστόσο να αυξάνεται. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, αυτή τη στιγμή είναι λίγο κάτω από 76 σε εθνικό επίπεδο και 71 στη Βαυαρία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.