Γερμανία: Ο Λάσετ παρουσιάζει το πρόγραμμα 100 ημερών

Λίγο λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο υποψήφιος καγκελάριος της CDU/CSU Laschet παρουσίασε τους στόχους του για τις πρώτες εκατό ημέρες μιας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του.

Το λεγόμενο πρόγραμμα άμεσης δράσης επικεντρώνεται σε έξι θέματα, μεταξύ των οποίων η οικογένεια, η εσωτερική ασφάλεια και η προστασία του κλίματος.

Ο Laschet δήλωσε ότι η CDU/CSU θέλει να επικεντρωθεί σε εκείνους που υπέφεραν περισσότερο από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του CDU υποσχέθηκε να αυξήσει τα επιδόματα τέκνων και να διατηρήσει το σύστημα φορολογικού διαχωρισμού των συζύγων.

Στα ειδικευμένα επαγγέλματα, η εκπαίδευση των αρχιτεχνιτών πρέπει να γίνεται δωρεάν. Στον τομέα της προστασίας του κλίματος, θα υπάρξουν άτοκα δάνεια για ηλιακές οροφές και οι επενδύσεις για την προστασία του κλίματος θα εκπίπτουν περισσότερο από τη φορολογία.

Ο ηγέτης των Πρασίνων Kellner επέκρινε ότι το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης δεν περιλαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα. Ο επικεφαλής του SPD Esken επέκρινε τον Laschet επειδή δεν θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.