Γερμανία: Ο Lauterbach επικαλείται αυστηροποίηση των κανόνων

Ο εμπειρογνώμονας του SPD σε θέματα υγείας Karl Lauterbach πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων σε ορισμένες περιπτώσεις.

“Θα ήταν λογικό οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων να συναντηθούν ξανά με την καγκελάριο στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο Lauterbach στις εφημερίδες της Funke Mediengruppe.

“Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σχετικά με την πανδημία – από τα μέτρα μέχρι τους επαναληπτικούς εμβολιασμούς. Δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μας τον βασικό στόχο, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό βρίσκονται σε εξέλιξη”, είπε, αναφερόμενος στις συνομιλίες για τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης.

Είναι αλήθεια ότι η πανδημία θα τελειώσει στα τέλη της άνοιξης του 2022, αν δεν εμφανιστεί κάποια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του ιού, είπε. “Αλλά θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα αν δεν πετύχουμε το απαραίτητο ποσοστό εμβολιασμού”.

Ως εκ τούτου, είπε, τα προστατευτικά μέτρα δεν μπορούν να τερματιστούν. “Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο εντατικά τον κανόνα 2G, δηλαδή να επιτρέπουμε μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες την πρόσβαση σε εστιατόρια, κινηματογράφους ή εκδηλώσεις”, εξήγησε ο Lauterbach. Αυτό θα δημιουργούσε ένα κίνητρο για τον εμβολιασμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.