Γερμανία: Ο πιο σκληρός πορτιέρης κλαμπ στον κόσμο

Ο Σβεν Μάρκαρντ γεννήθηκε στο Βερολίνο πριν από 60 χρόνια. Το επάγγελμα του είναι πορτιέρης σε μεγάλα κλαμπ. Θεωρείται σήμερα ο σκληρότερος και αυστηρότερος στο face control σε όλον τον κόσμο και 9 στους 10 πελάτες δεν θα μπουν στο μαγαζί.

Ο Σβεν εργάζεται στο κλαμπ Berghain το οποίο έχει χαρακτηριστεί το πιο ασύδοτο κλαμπ του Βερολίνου, αν όχι όλης της Ευρώπης.

Μάλιστα για να μπει κάποιος στο συγκεκριμένο κλαμπ θα του γίνει σωματικός έλεγχος και θα τον ρωτήσουν εάν γνωρίζει τον κανόνα για τις φωτογραφίες.

Και όποιος ρωτήσει λογικά «Ποιες φωτογραφίες; Τι μου λέτε; Εγώ να διασκεδάσω ήρθα», η απάντηση του Σβεν είναι μια «Δεν βγάζεις φωτογραφίες στο Berghain». Ο Σβεν είναι θηριώδης στα όρια του τρομακτικού.

Είναι ψηλός, γυμνασμένος, με τεράστιες πλάτες και μπράτσα ενώ το πρόσωπο του είναι γεμάτο τατουάζ. Φοράει χαλκάδες στα χείλη και έχει piercing στη μύτη ενώ τόσα χρόνια στη νύχτα έχει μάθει να αγριεύει το βλέμμα του και να σε παγώνει.

Ο Σβεν είναι ο άρχοντας της πόρτας.

Το 2015 η Μπρίτνι Σπίαρς βρέθηκε στο Βερολίνο και θέλησε να διασκεδάσει στο Berghain. Στήθηκε στην ουρά για μια ώρα μαζί με όλον τον υπόλοιπο κόσμο (σε οποιοδήποτε άλλο κλαμπ θα είχε μπει κατ΄εξαίρεση και οι πορτιέρηδες θα της έκαναν υποκλίσεις στην είσοδο).

Όταν έφτασε μπροστά στον Σβεν εκείνος την κοίταξε ανέκφραστος από πάνω μέχρι κάτω. Στο τέλος αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία διασκέδασης του κλαμπ. Ο Σβεν δεν έκανε το νεύμα που κάνει όταν αφήνει κάποιον να μπει.

Επέλεξε να μην επιτρέψει στην Σπίαρς την είσοδο στο κτίριο που όπως έγραψαν οι New York Times στεγάζεται και λειτουργεί το καλύτερο κλαμπ του κόσμου.

Ποιοι κόβονται

Για την σκληρή πόρτα του Σβεν έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και μπλουζάκια που γράφουν «Έφαγα και εγώ πόρτα στο Berghain» ενώ υπάρχουν διάφορα διαδικτυακά fora στα οποία ανταλλάσσονται απόψεις για το πώς έχει κάποιος πιθανότητες να περάσει από την πόρτα του Σβεν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν «αναλυθεί» από τους ειδικούς που έφαγαν πόρτα, ο Σβεν δεν πολυσυμπαθεί τους τουρίστες και για το λόγο αυτό σε πολλούς που είναι να μπουν κάνει διάφορες ερωτήσεις στα Γερμανικά.

Εάν δεν απαντήσεις στα Γερμανικά ή πετάξεις κανένα «sorry I don’t understand», σε έκοψε. Επίσης αντιπαθεί τα χαζογελάκια όσο κάποιος περιμένει στην ουρά. Όταν θα έρθει η σειρά του θα κοπεί μπροστά στην πόρτα.

Όποιος ή όποια είναι ντυμένη παρδαλά ακόμη και με την τελευταία συλλογή μεγάλου οίκου, έχει μεγάλες πιθανότητες να κοπεί από τον Σβεν. Καλύτερα να δει μαύρα ρούχα λένε στα διάφορα fora.

Ο ίδιος όταν του λένε τα tips που έχουν βγει και πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να περάσει την είσοδο του διάσημου κλαμπ, συνήθως γελάει και αποφεύγει να πει κάτι περισσότερο.

Και φωτογράφος

Ο άγριος Σβεν είναι ίσως ο μοναδικός πορτιέρης σε όλον τον κόσμο ο οποίος έχει ατζέντη. Για να μιλήσεις μαζί του για μια συνέντευξη πρέπει πρώτα να απευθυνθείς στον ατζέντη του.

Πίσω όμως από το άγριο αυτό πρόσωπο και το θηριώδες μέγεθος, λένε όσοι τον γνωρίζουν, κρύβεται μια ρομαντική ψυχή που λατρεύει τη φωτογραφία και στον ελεύθερο του χρόνο θα τον δεις στην εξοχή να φωτογραφίζει λουλούδια.

Ο Σβεν γεννήθηκε πριν 60 χρόνια στο Ανατολικό Βερολίνο. Αρχικά βοηθούσε τον αδερφό του, Όλιβερ που μετά την πτώση του τοίχους ήταν ένα από τα αστέρια της ηλεκτρονικής βερολινέζικης μουσικής.

Μάλιστα ο Σβεν είχε πει σε μια από τις σπάνιες φορές που μίλησε: «Με την διάλυση της Ανατολικής Γερμανίας, μπορούσες να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες και τις ευκαιρίες, στήνοντας ένα μπαρ, ένα κλαμπ σε ένα έρημο διαμέρισμα ή σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη».

Πηγή: in.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.