Γερμανία: Ο Scholz θέλει να χρεώνονται τα τεστ κορωνοϊού

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Olaf Scholz τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης της υποχρέωσης χρέωσης των τεστ κορωνοϊού για πολλούς πολίτες στο προσεχές μέλλον.

Εάν όλοι μπορούσαν να εμβολιαστούν, κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα έπρεπε να πληρώνουν οι ίδιοι για τα τεστ, δήλωσε ο την Τετάρτη στη σειρά συζητήσεων στο “Brigitte live”.

Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να ισχύει για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας ή για όσους δεν υπάρχει σύσταση εμβολιασμού – όπως συμβαίνει π.χ. με τα παιδιά.

Στα σχολεία και τις επιχειρήσεις, τα τεστ θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι δωρεάν, δήλωσε ο Scholz. Για όλους τους άλλους, τα τεστ θα πρέπει να είναι “όσο το δυνατόν φθηνότερα”. “Δεν νομίζω ότι πρόκειται για τιμωρία”, τόνισε ο Scholz.

Αλλά δεν είναι επίσης κατανοητό το γεγονός ότι το κράτος πληρώνει για τεστ, όταν υπάρχει η καλύτερη εναλλακτική λύση, δηλαδή ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τους άλλους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.