Γερμανία: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτεί δισ. για τα σχολεία

Ο Meidinger, επικεφαλής του συλλόγου των εκπαιδευτικών, επικρίνει τα σχέδια των κομμάτων του “φωτεινού σηματοδότη”. Απαιτεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων από την επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η Ένωση Γερμανών Εκπαιδευτικών επικρίνει ως ανεπαρκή τα σχέδια εκπαιδευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στο έγγραφο του SPD, των Πρασίνων και του FDP και απαιτεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης των σχολείων ύψους δισεκατομμυρίων.

“Μας λείπει ένα νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακαίνισης σχολείων και νέων κατασκευών”, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των εκπαιδευτικών, Heinz-Peter Meidinger από την περιοχή Rottal-Inn.

Πρόσθετα χρήματα για συστήματα φιλτραρίσματος αέρα

“Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των ανακαινίσεων στον τομέα της εκπαίδευσης που εκτιμάται από την Kreditanstalt für Wiederaufbau εξακολουθεί να ανέρχεται σε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια – ένα πρόγραμμα ανακαινίσεων θα πρέπει να είναι προσανατολισμένο σε αυτή την ανάγκη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Meidinger στο Redaktionsnetzwerk Deutschland. Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη όσα μάθαμε από την κρίση της πανδημίας – για παράδειγμα, η ανάγκη για κεντρικά συστήματα φίλτρων.

Βελτίωση της ψηφιακής υποδομής

Επιπλέον, ο Meidinger απαίτησε ότι το ψηφιακό σύμφωνο 2.0 που ανακοινώθηκε πρέπει, εκτός από τη βελτίωση της ψηφιακής υποδομής, να αποσαφηνίσει και το ζήτημα της μόνιμης χρηματοδότησης της τεχνικής υποστήριξης, για παράδειγμα από διαχειριστές συστημάτων για τα σχολεία.

“Υπάρχει επίσης επείγουσα ανάγκη για την ανάπτυξη ασφαλών για την προστασία των δεδομένων μαθησιακών πλατφορμών”, είπε.

Πρόγραμμα για τους αδύναμους μαθητές

Περαιτέρω αιτήματα της ένωσης εκπαιδευτικών προς την επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι η συνέχιση του προγράμματος υποστήριξης των ασθενέστερων μαθητών μετά την πανδημία και η επέκταση της πολιτικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτό μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Εκπαίδευση των Πολιτών και του υποστηρικτικού προσωπικού.

“Δεν έχει απομείνει και πολύ από τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από το FDP και τους Πράσινους πριν από τις εκλογές”, επέκρινε ο Meidinger τα μέχρι τώρα σχέδια των κομμάτων.

“Εξάλλου, το FDP είχε ανακοινώσει στο προεκλογικό του πρόγραμμα ότι ήθελε να δαπανήσει επιπλέον μία μονάδα ΦΠΑ για την εκπαίδευση”, εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.