Γερμανία: Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών για μάσκες στα σχολεία

Η Ένωση Γερμανών Εκπαιδευτικών απαιτεί να φοριούνται μάσκες στα σχολεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε οι μαθητές να προστατεύονται από τον κορωνοϊό. Ο λόγος είναι ότι τα μικρότερα παιδιά δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και μόνο μερικά από τα μεγαλύτερα.

Κατά τους πρώτους μήνες της νέας σχολικής χρονιάς, οι μάσκες θα πρέπει να είναι υποχρεωτικές και οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να υποβάλονται τακτικά σε τεστ, δήλωσε ο Heinz-Peter Meidinger, πρόεδρος της ένωσης. Το αιτιολόγησε με το γεγονός ότι τα μικρότερα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής και μόνο μερικά από τα μεγαλύτερα.

“Η υποχρέωση της υποχρεωτικής μάσκας και των τεστ κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του σχολείου, όπως προβλέπεται σε ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια, δεν επαρκεί κατά την άποψή μας”, επέκρινε ο Meidinger.

Είπε ότι δεν είναι μόνο θέμα ελέγχου της εισαγωγής της μόλυνσης από όσους επιστρέφουν από ταξίδια, αλλά και γενικότερα της αναχαίτισης του τέταρτου κύματος, το οποίο δεν αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του πριν από το φθινόπωρο.

Τα σχολεία έχουν ήδη αρχίσει και πάλι στο Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και το Αμβούργο.

Την ερχόμενη Τρίτη, οι θερινές διακοπές θα λήξουν και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο με 2,5 εκατομμύρια μαθητές.

Αρκετά κρατίδια είχαν ανακοινώσει πριν από τις διακοπές ότι θα απαιτούνταν και πάλι η χρήση μάσκας στα σχολεία, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων, ως μέτρο ασφαλείας λόγω των ταξιδιωτών που επιστρέφουν.

Ο Meidinger ζήτησε επίσης την “ολοκληρωμένη εγκατάσταση συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας”. Αυτά θα αποτελούσαν ένα σημαντικό πρόσθετο δομικό στοιχείο για μεγαλύτερη προστασία της υγείας, ακόμη και σε αεριζόμενες αίθουσες διδασκαλίας.

Τον Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέσει 200 εκατομμύρια ευρώ στα κρατίδια και τους δήμους για κινητά φίλτρα αέρα. Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών δήλωσε ωστόσο δυσαρεστημένος.

Υπάρχουν ακόμη ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια χωρίς τα δικά τους προγράμματα χρηματοδότησης για το σκοπό αυτό, επικρίνει. Πολλές σχολικές επιτροπές και δήμοι καθυστερούν την προμήθεια τέτοιων συστημάτων.

Δείτε επίσης

Πότε ανοίγουν τα σχολεία στην Γερμανία και τι ισχύει 2021-2022;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.