Γερμανία: Ο Υπουργός Υγείας ζητά εμβολιασμό κατά της γρίπης

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας κ. Spahn κάλεσε τους πολίτες της Γερμανίας να εμβολιαστούν κατά της γρίπης αυτό το φθινόπωρο.

Επειδή πέρυσι δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου λοιμώξεις από τη γρίπη λόγω του lockdown, ο κίνδυνος ενός κύματος γρίπης φέτος είναι ακόμη μεγαλύτερος, δήλωσε ο Spahn. Τόνισε ότι με 27 εκατομμύρια δόσεις, το διαθέσιμο εμβόλιο είναι υπεραρκετό.

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης συνιστάται ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και για τα άτομα με πολλές επαφές. Ο Spahn αναφέρθηκε στη δυνατότητα ταυτόχρονης ανοσοποίησης κατά της γρίπης και του Covid-19.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch, Wieler, θεωρεί επίσης σημαντικούς και τους δύο εμβολιασμούς. Είναι σημαντικό να αποτραπεί η παράλληλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.