Γερμανία: Ο Ζέντερ προειδοποιεί για δύσκολο χειμώνα και ζητά μέτρα

Καθημερινά γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι “η κατάσταση είναι σοβαρή και ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός δύσκολου χειμώνα, ίσως του πιο δύσκολου από την αρχή της πανδημίας”, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ανέδειξε την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων ως βασική προτεραιότητα. Τόνισε πάντως ότι “δεν θέλουμε νέα lockdown” και ζήτησε να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού.

“Χωρίς υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, δύσκολα θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού”, σημείωσε ο κ. Ζέντερ και ζήτησε να συγκληθεί διάσκεψη των Πρωθυπουργών των κρατιδίων με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, προκειμένου να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Πρότεινε μάλιστα ήδη σε πολλούς τομείς να επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους κατά της Covid-19 και νοσήσαντες. Επιπλέον, όπως είπε, χρειάζεται μια “σαφής καμπάνια” για την “αναμνηστική” δόση του εμβολίου.

Αυτή τη στιγμή, η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμού συνιστά τον εκ νέου εμβολιασμό των ατόμων άνω των 70 ετών και κάποιων ειδικών κατηγοριών επαγγελματιών και των ευπαθών ατόμων, με αποτέλεσμα να έχουν εμβολιαστεί μόνο 1,9 εκατομμύρια άτομα, ενώ περισσότεροι από 6 εκατομμύρια πολίτες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν για αυτόν τον λόγο οι οικογενειακοί γιατροί, κατηγορώντας τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν ότι δηλώνει “παραπλανητικά” πως “ο καθένας μπορεί να κάνει την αναμνηστική δόση” – την έκανε μάλιστα και ο ίδιος -, ενώ στην πράξη η επίσημη σύσταση αφορά περιορισμένες κατηγορίες.

Το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στη Γερμανία είναι σήμερα 66,6%, ενώ μία δόση εμβολίου έχει χορηγηθεί στο 69,3%. Ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών είναι 139,2 και 1808 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κατά 40 περισσότερα από χθες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.