Γερμανία: Όχι σε κατάχρηση μεταξύ των δικαιούχων επιδομάτων

Γερμανία: Όχι σε κατάχρηση μεταξύ των δικαιούχων επιδομάτων

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder (CSU) υπογράμμισε τη θέση του ότι το εισόδημα του πολίτη που σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει την κατάχρηση μεταξύ των δικαιούχων επιδομάτων.

Θα ήταν κακή απόφαση να εισαχθεί το εισόδημα των πολιτών και να καταργηθεί το Hartz IV, δήλωσε ο Söder την Τρίτη μετά από συνεδρίαση του βαυαρικού υπουργικού συμβουλίου στο Μόναχο.

Τότε δεν θα υπήρχε “καμία απολύτως δυνατότητα” να κινητοποιηθεί κάποιος. “Όσοι δεν μπορούν να εργαστούν δεν χρειάζεται να αναλάβουν εργασία”, δήλωσε ο Söder.

“Αλλά κάποιος που μπορεί να εργαστεί και δεν θέλει δεν μπορεί να επιμένει στην αλληλεγγύη με τον ίδιο τρόπο όπως κάποιος που απλά δεν μπορεί να εργαστεί”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επί του παρόντος αναστείλει πιθανές κυρώσεις κατά των δικαιούχων του Hartz IV.

Μετά την καθιέρωση του εισοδήματος του πολίτη, θα υπάρξει μια εξάμηνη περίοδος εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια της οποίας οι παραβιάσεις των κανόνων – όπως η μη προσέλευση σε συμβουλευτικές συνεντεύξεις για την ανάληψη εργασίας – επίσης δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις. Μετά από αυτό το διάστημα θα επιβάλλονται και πάλι κυρώσεις.

Οι κυρώσεις από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης είχαν μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona. Το 2021, τα κέντρα εργασίας είχαν εκδώσει 194.000 κυρώσεις.

Αυτό ήταν κάτι λιγότερο από 23.000 περισσότερες από ό,τι το 2020, αλλά σημαντικά λιγότερες από ό,τι πριν από την πανδημία του 2019, όταν είχαν εκδοθεί 807.000 κυρώσεις.

Το 2021, υπήρχαν περίπου 5,3 εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία που εξαρτώνταν πλήρως ή εν μέρει από τις παροχές Hartz IV.

Söder: “Αν σε κάποιον αρέσει να ξαπλώνει στο βαρέλι και να παριστάνει τον Διογένη – ευχαρίστως. Αν κάποιος παίρνει χρήματα από άλλους και αυτοί που τον πληρώνουν δεν επιτρέπεται καν να περιμένουν από αυτόν να καταβάλει προσπάθεια όταν παίρνει τα χρήματα, τότε αυτός είναι ο λάθος τρόπος”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.