Γερμανία: Οδηγός Tesla αποκοιμήθηκε στον αυτοκινητόδρομο

Το απόγευμα της Τετάρτης, μια περίπολος της τροχαίας του Μπάμπεργκ έλεγξε έναν 45χρονο οδηγό Tesla που είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι με ενεργοποιημένο το Autopilot. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα.

Ο άνδρας οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο A70 από το Μπάμπεργκ με κατεύθυνση προς το Μπαϊρόιτ γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας θέλησε να τον υποβάλει σε έλεγχο.

Ωστόσο, ο οδηγός δεν αντέδρασε ούτε στα σήματα ούτε στα επανειλημμένα κορναρίσματα των αστυνομικών.

Ήταν επίσης αξιοσημείωτο ότι το όχημα διατηρούσε συνεχώς την ίδια απόσταση από το προπορευόμενο περιπολικό με 110 χιλιόμετρα την ώρα από τον κόμβο Viereth-Trunstadt έως τον κόμβο Bamberg-Hafen.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ο οδηγός του Tesla είχε γείρει στο κάθισμά του με τα μάτια του κλειστά και δεν είχε τα χέρια του στο τιμόνι.

Αυτό ενίσχυσε την υποψία ότι είχε αφήσει τον αυτόματο πιλότο να αναλάβει το τιμόνι και είχε αποκοιμηθεί.

Μετά από περίπου 15 λεπτά, ο άνδρας τελικά ξύπνησε και ακολούθησε τις οδηγίες της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης ένα λεγόμενο “βαρίδιο τιμονιού”.

Αυτή η συσκευή είναι προσαρτημένη στο τιμόνι για να ξεγελάσει τη λειτουργία ασφαλείας του οχήματος προσποιούμενη ότι το χέρι βρίσκεται στο τιμόνι.

Σε βάρος του οδηγού του Tesla έχει κινηθεί προκαταρκτική διαδικασία για το ποινικό αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο της οδικής κυκλοφορίας.

Πρέπει να παραδώσει την άδεια οδήγησης μέχρι να εκδοθεί δικαστική απόφαση.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.