Γερμανία: Οι αεροπορικές εταιρίες προσθέτουν πτήσεις και θέσεις

Με τη ζήτηση να βελτιώνεται και τους προορισμούς ανά τον κόσμο να “ανοίγουν” ξανά για τα διεθνή ταξίδια, οι γερμανικές και διεθνείς αεροπορικές εταιρίες προσθέτουν περισσότερες πτήσεις από τη Γερμανία, αλλά και θέσεις, τόσο για τον Χειμώνα 2021-2022, όσο και για το επόμενο Καλοκαίρι, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της τακτικής των αερομεταφορέων.

Δημοφιλείς προορισμοί αναψυχής στη Μεσόγειο, επιλεγμένοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις αρχίζουν να διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στα σχέδια πτήσεων των αεροπορικών εταιριών.

Ο όμιλος Lufthansa ανταποκρίνεται στην έντονη ζήτηση για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσθέτοντας 440 πτήσεις με 80.000 θέσεις.

Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα έντονη για τη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα, την Πορτογαλία, την ηπειρωτική Ισπανία και τα Κανάρια Νησιά, σύμφωνα με τον όμιλο.

Οι πρόσθετες πτήσεις θα εκτελούνται από όλες τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels Airlines και Eurowings, και θα περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό νέων προορισμών και αυξημένων συχνοτήτων.

Μόνο από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, η Lufthansa θα προσφέρει περισσότερες από 120 επιπλέον πτήσεις, με περίπου 25.000 θέσεις, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Condor: Κρήτη, Ρόδος και Κως στο πρόγραμμά της για το Καλοκαίρι 2022

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία αναψυχής της Γερμανίας, Condor, αύξησε τις πτήσεις σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων για τον χειμώνα, ανάμεσά τους οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες, η Κούβα, το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Εξίσου σημαντικοί προορισμοί αποτελούν αυτόν τον χειμώνα, για την εταιρία, τα Κανάρια Νησιά, η Αίγυπτος και η Μαδέρα.

Το επόμενο καλοκαίρι, η Condor, θα πραγματοποιεί περισσότερες από 125 εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Μαγιόρκα, από μια σειρά από γερμανικά και άλλα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων καθημερινών πτήσεων από τη Φρανκφούρτη και πέντε από το Ντίσελντορφ.

“Η ζήτηση για ταξίδια διακοπών στη Μαγιόρκα θα εκτιναχθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρουμε σημαντικά αυξημένη συχνότητα πτήσεων με την περιοχή από ποτέ”, δήλωσε ο CEO του αερομεταφορέα, Ralf Teckentrup.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρία θα συνεχίσει τις πτήσεις από τη Βιέννη, το επόμενο καλοκαίρι, με αρκετές εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μαγιόρκα, Κρήτη, Ρόδο και Κω, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των αυστριακών tour operators και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Corendon: 5 εκατομμύρια θέσεις το επόμενο καλοκαίρι

Ο τουρκικός όμιλος Corendon έχει επίσης μεγάλα σχέδια για τη γερμανική αγορά το καλοκαίρι του 2022.

Η αεροπορική εταιρία σχεδιάζει να προσφέρει περίπου 5 εκατομμύρια θέσεις σε δρομολόγια μεταξύ 20 γερμανικών αεροδρομίων και 25 προορισμών διακοπών.

Ο αερομεταφορέας θα πετάξει σε 16 προορισμούς στην Τουρκία, αλλά και σε διάφορους άλλους μεγάλους προορισμούς της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων και των Καναρίων νήσων, αλλά και στην Ελλάδα (Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη), την Πορτογαλία (Φάρο και Μαδέρα) και την Αίγυπτο (Χουργκάντα).

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.