Γερμανία: Οι αυτοαπασχολούμενοι πλήττονται περισσότερο

Ένας στους δύο (49%) ελεύθερους επαγγελματίες κερδίζει σήμερα λιγότερα από ό,τι πριν από την πανδημία, αποκαλύπτει έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρίας Ergo.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 61% των ελεύθερων επαγγελματιών στη Γερμανία δηλώνει ότι έχει πληγεί σε κάποιο βαθμό από τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ενώ το 20% αναφέρει ότι απειλείται με χρεοκοπία. Ένα ποσοστό 3% δηλώνει ότι εξαιτίας της πανδημίας έχασε το σύνολο του εισοδήματός του.

Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνει η Ergo, επηρεάζει άμεσα και την αποταμίευση των απασχολούμενων για τη σύνταξή τους, με το 46% να δηλώνει ότι την τελευταία χρονιά δεν κατάφερε να αποταμιεύσει καθόλου χρήματα γι’ αυτόν τον σκοπό και το 9% να σημειώνει ότι αναγκάζεται ήδη να καταναλώσει από χρήματα που προορίζονταν για την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Συνεπεία της κατάστασης, αυξάνεται εύλογα και η ανασφάλεια των αυτοαπασχολούμενων. Ένας στους δύο δηλώνει ότι φοβάται πως τα χρήματά του δεν αρκούν για να του εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση, όταν πλέον δεν θα εργάζεται.

Το 46% τάσσεται μάλιστα υπέρ της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση εισαγωγή υποχρεωτικού χαρακτήρα της συνταξιοδοτικής ασφάλισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.