Γερμανία: Οι αντασφαλιστές αναμένουν αύξηση των τιμών

Οι απώλειες από την καταστροφή λόγω των πλημμυρών του φετινού καλοκαιριού είναι υψηλές. Αυτό έχει πλέον συνέπειες και για τους αντασφαλιστές.

Οι δύο μεγάλες γερμανικές αντασφαλιστικές εταιρείες αναμένουν αύξηση των τιμών στον κλάδο τους. Τη Δευτέρα, τόσο η Munich Re όσο και η Hannover Re απέδωσαν την ευθύνη για αυτό στην καταστροφή από τις πλημμύρες του καλοκαιριού, οι οποίες προκάλεσαν καταστροφικές ζημιές.

Ένας άλλος παράγοντας, σύμφωνα με τη Munich Re, είναι η απότομη αύξηση του πληθωρισμού. “Η άνοδος των τιμών πολλών αγαθών και οι πρόσφατες μεγάλες ζημιές μιλούν για αισθητά αυξανόμενα αντασφαλιστικά επιτόκια στην Ευρώπη”, δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re, Doris Höpke.

Οι αντασφαλιστές είναι οι εταιρείες στις οποίες ασφαλίζονται οι πρωτασφαλιστές, όπως η Allianz ή η Axa.

Ο αντασφαλιστικός κλάδος συνεδριάζει συνήθως στο Baden-Baden τον Οκτώβριο για να συζητήσει με τους πελάτες του τους όρους για το επόμενο έτος. Λόγω της πανδημίας, οι διαβουλεύσεις θα διεξαχθούν σε μεγάλο βαθμό διαδικτυακά, όπως και το 2020.

“Το έτος 2021 θα είναι ένα από τα πιο ζημιογόνα έτη στη γερμανική αγορά μετά τις τρομερές καταστροφές από τις καταιγίδες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο”, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής θυγατρικής της Hannover Re, E+S Rück, Michael Pickel.

Μετά τις απώλειες από την πανδημία, οι πρόσφατες ζημιές από καταιγίδες, τα χαμηλά επιτόκια και η άνοδος των τιμών στον κατασκευαστικό κλάδο απαιτούν αισθητή αύξηση των τιμών αντασφάλισης.

Η Hannover Re εκτιμά ότι η καταστροφή από τις πλημμύρες του Ιουλίου προκάλεσε ζημιές που ξεπερνούν κατά πολύ τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ μόνο στη Γερμανία, ενώ η Munich Re υποθέτει επτά δισεκατομμύρια.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.