Γερμανία: Οι χώρες που κατατάσσονται σε περιοχή υψηλού κινδύνου

Η Ισπανία, η Γαλλία και η Κύπρος είναι ήδη – τώρα η Τουρκία, ένας άλλος δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς, κατατάσσεται στον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου της Γερμανίας. Αυτό έχει συνέπειες για τους παραθεριστές και τους άλλους ταξιδιώτες.

Λόγω των αυξανόμενων ποσοστών μόλυνσης από κορωνοϊό, η γερμανική κυβέρνηση κατέταξε την Τουρκία ως περιοχή υψηλού κινδύνου.

Από την Τρίτη, οι ταξιδιώτες από τον δημοφιλή προορισμό διακοπών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει θα πρέπει να περάσουν πέντε έως δέκα ημέρες σε καραντίνα.

Πολλοί Γερμανοί είναι πιθανό να επηρεαστούν, αλλά και πολλοί άνθρωποι με τουρκικές ρίζες που βρίσκονται εκεί κατά την περίοδο των διακοπών τους.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και άλλες χώρες είναι τώρα επίσης στον κατάλογο

Το Ινστιτούτο Robert Koch δημοσίευσε τον τρέχοντα κατάλογο των ταξινομήσεων αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον κατάλογο, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Κένυα, το Μαυροβούνιο, το Βιετνάμ και δύο περιοχές της Γαλλίας θα χαρακτηριστούν επίσης ως περιοχές υψηλού κινδύνου την Κυριακή.

Η Πορτογαλία, από την άλλη πλευρά, θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο κινδύνου, με εξαίρεση την περιοχή Algarve και την πρωτεύουσα Λισαβόνα, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τουρίστες.

Με τις νέες ταξινομήσεις, θα υπάρχουν σχεδόν 70 χώρες που έχουν ταξινομηθεί πλήρως ή εν μέρει ως περιοχές υψηλού κινδύνου.

Περιλαμβάνονται ήδη η Ισπανία, η νότια Γαλλία και η Κύπρος, που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς. Με την Τουρκία, προστέθηκε άλλος ένας κορυφαίος προορισμός διακοπών.

Συνέπειες για τους ταξιδιώτες

Οι χώρες και οι περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο μόλυνσης χαρακτηρίζονται ως περιοχές υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν είναι μόνο ο αριθμός των λοιμώξεων που είναι καθοριστικός.

Άλλα κριτήρια είναι η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε μια χώρα ή ακόμη και η έλλειψη δεδομένων σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι και αναρρωμένοι ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου απαλλάσσονται από την υποχρέωση καραντίνας. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να απομονωθούν μετά την είσοδο και μπορούν να εξαιρεθούν μόνο μετά από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Η Τουρκία παλεύει με την πανδημία, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε ραγδαία στα τέλη Ιουλίου, με πάνω από 20.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται καθημερινά. Τον Ιούλιο, υπήρχαν περίπου 7.000 νέα κρούσματα ανά ημέρα.

Συγκριτικά, την Παρασκευή αναφέρθηκαν περίπου 5.578 νέα κρούσματα στη Γερμανία – με παρόμοιο μέγεθος πληθυσμού. Στις αρχές Ιουλίου, η Τουρκία είχε χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα: για παράδειγμα, καταργήθηκαν οι νυχτερινές απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τα Σαββατοκύριακα, τα εστιατόρια άνοιξαν ξανά, οι γάμοι και παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις επιτρέπονται ξανά.

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τη χώρα. Πέρυσι, είχε μειωθεί κατά περίπου 70 τοις εκατό. Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα έσοδα ήταν περίπου 40% χαμηλότερα από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται από τη Ρωσία – ακολουθούμενοι από τη Γερμανία.

Καμία αλλαγή στις περιοχές μετάλλαξης του ιού

Το Ινστιτούτο Robert Koch δεν εντοπίζει επί του παρόντος νέες περιοχές μετάλλαξης του ιού. Επιπλέον, μόνο η Βραζιλία και η Ουρουγουάη περιλαμβάνονται σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Η κατηγορία περιοχής μετάλλαξης του ιού αφορά περιοχές όπου ορισμένες μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Ισχύουν και πάλι αυστηρότεροι κανονισμοί καραντίνας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην ανήκει σε χώρες/περιοχές υψηλού κινδύνου αλλά ούτε και σε χώρες/περιοχές μετάλλαξης του ιού.

Έτσι, οι επιβάτες δεν υποχρεούνται να συμπληρώνουν τη φόρμα εισόδου DEA, παρά μόνον να υποβάλουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό ανάρρωσης είτε αρνητικό τεστ κατά την είσοδό τους στη Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.