Γερμανία: Οι δεξαμενές αερίου γεμίζουν ταχύτερα του αναμενομένου

Ταχύτερα από το αναμενόμενο εξελίσσεται η πλήρωση των δεξαμενών αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Παρά τον μειωμένο όγκο φυσικού αερίου που παραδίδει η Ρωσία, η Γερμανία φαίνεται να «τρέχει» τη διαδικασία με καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που αναμένονταν.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το επίπεδο πληρότητας έφθανε την Πέμπτη το 81,78%, ενώ στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει φθάσει στο 82,2%.

«Οι δεξαμενές γεμίζουν νωρίτερα από ό,τι είχε καθοριστεί», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στο περιοδικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του υπουργείου του σημείωσε ότι ο στόχος του 85% έως τον Οκτώβριο θα έχει πιθανότατα επιτευχθεί ήδη στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έως την 1η Νοεμβρίου, η πληρότητα θα πρέπει να έχει ξεπεράσει το 95%.

Η Gazprom ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι θα διακόψει τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1 για συντήρηση από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Όταν ο αγωγός τεθεί και πάλι σε λειτουργία, θα παραδίδονται καθημερινά 33 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα η οποία αντιστοιχεί στο 20% των δυνατοτήτων του αγωγού.

Η Γερμανία πάντως έχει σήμερα τις μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης φυσικού αερίου στην κεντρική και τη δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ένωση παρόχων φυσικού αερίου Ines, η δυνατότητα αποθήκευσης φθάνει στο ¼ της ετήσιας κατανάλωσης της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι με 100% πληρότητα των δεξαμενών, η Γερμανία έχει επάρκεια για περίπου 2,5 χειμερινούς μήνες.

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν 14% οι τιμές στα 290 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Σημαντική πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι οι δεξαμενές φυσικού αερίου γεμίζουν ταχύτερα από το προγραμματισμένο ενόψει του χειμώνα.

Το ολλανδικό συμβόλαιο αναφοράς σημειώνει πτώση 14,4% στα 290 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως και στα 286 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε άλμα σχεδόν κατά 40%.

Πηγή: iefimerida

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.