Γερμανία: Οι μισοί πολίτες δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Άλενσμπαχ (Allensbach), η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Allegmeine Zeitung (FAZ), λιγότεροι από τους μισούς Γερμανούς εξακολουθούν να έχουν την αίσθηση ότι στη Γερμανία μπορεί κανείς να εκφράσει ελεύθερα την γνώμη του για ορισμένα θέματα.

Μόνο το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μπορεί. Αυτό είναι μακράν το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που το Ινστιτούτο έθεσε το ερώτημα για πρώτη φορά το 1953. Το 44% δήλωσε ότι προτιμά να είναι προσεκτικό.

Το 59% ανέφερε το Ισλάμ, το 38% την αγάπη προς την πατρίδα και τον πατριωτισμό και το 19% την ισότητα των γυναικών ως θέματα για τα οποία πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεκτικός με αυτά που λέει.

Θετικότερα από όλους βλέπουν την κατάσταση της ελευθερίας έκφρασης στη Γερμανία οι συμπαθούντες τους Πράσινους, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές.

Το 62% των Πρασίνων και το 53% Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών πιστεύουν ότι μπορούν να εκφέρουν ελεύθερα την γνώμη τους. Μεταξύ των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag), η πλειοψηφία πιστεύει ότι πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός όταν εκφράζει τις απόψεις του.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το ποσοστό είναι 46%, της Αριστεράς (Die Linke) 49%, του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) 51%, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μόνο το 12% πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του ελεύθερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Frankfurter Allegmeine Zeitung

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.