Γερμανία: Οι οικογενειακοί γιατροί θα μπορούν επίσης να εμβολιάσουν

Στο μέλλον, οι οικογενειακοί γιατροί στη Γερμανία θα εμβολιάζουν επίσης κατά του κορωνοϊού. Ο εμβολιασμός θα στοιχίζει 20 ευρώ, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας.

Από τον Απρίλιο, τα ιατρεία των γενικών ιατρών θα συμπεριληφθούν στη στρατηγική εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ARD, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφώνησαν σε αυτό στην τηλεδιάσκεψή τους το απόγευμα της Τετάρτης.

Η συμπερίληψη των γενικών ιατρών προβλέπεται επίσης σε προσχέδιο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, γεγονός με το οποίο πρέπει να ενημερωθεί αναλόγως το διάταγμα εμβολιασμού.

Ο νέος κανονισμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί από τις 8 Μαρτίου και θα ξεκινήσει αρχικά σε δοκιμαστική φάση. Ωστόσο, η προϋπόθεση για την ευρεία συμμετοχή των ιατρείων είναι να υπάρχει επαρκές εμβόλιο.

Πρόβλεψη: Κέντρα εμβολιασμού στα όρια χωρητικότητάς τους

Το Υπουργείο Υγείας αναμένει ότι τα κέντρα εμβολιασμού θα φτάσουν στα όρια χωρητικότητάς τους τον Απρίλιο.

Το προσχέδιο ρυθμίζει επίσης την αμοιβή των ιατρών. Θα πρέπει να λαμβάνουν 20 ευρώ ανά εμβολιασμό.

Επιπλέον, περιγράφεται με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι η αλληλουχία εμβολιασμού μπορεί να αποκλίνει από εάν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό γίνεται επίσης για να αποφευχθεί το να μένει το εμβόλιο αχρησιμοποίητο.

Πρόσφατα υπήρξε μεγάλη κριτική σχετικά με το ότι μεγάλο μέρος των δόσεων εμβολιασμού της Astrazeneca δεν είχε ακόμη χορηγηθεί.

Όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού, η Γερμανία υστερεί πολύ σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ.

Söder: “Εμβολιάστε όσο γίνεται”

Στη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ζήτησε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής ιατρών.

Το σύνθημα πρέπει να είναι: “Εμβολιάστε όσο γίνεται”, δήλωσε. Θα πρέπει να υπάρχει επίσης ευέλικτη “γραφειοκρατία εμβολιασμού”.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι οι γιατροί θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν το συντομότερο δυνατόν, οι γενικοί ιατροί στα ιατρεία τους, οι ιατροί εταιρειών, στα νοσοκομεία και έπειτα οι γιατροί σχολείων.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Söder αναφέρθηκε αρχικά στο εμβόλιο της Astrazeneca, αλλά αργότερα αυτό θα πρέπει να ισχύει και για άλλα εμβόλια.

UPDATE

Τα νέα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης σε απλά ελληνικά

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.