Γερμανία: Οι πόλεις ζητούν επέκταση των κανονισμών 2G

Οι πόλεις ζητούν περισσότερους κανόνες πρόσβασης μόνο για εμβολιασμένους και αναρρωμένους ανθρώπους στις εγκαταστάσεις αναψυχής το φθινόπωρο και το χειμώνα.

“Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παρακινήσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων, Burkhard Jung, στην Deutsche Presse-Agentur.

Έκανε έκκληση σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια να προβούν σε ρυθμίσεις 2G για τον τομέα της αναψυχής. Αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν εισαγάγει τον κανόνα 2G (εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες) για τους διοργανωτές εκδηλώσεων ως επιλογή – που συμπληρώνει το γενικό μοντέλο 3G (εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες και άτομα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού).

Η Ένωση Πόλεων ζήτησε επίσης κανόνες 2G για ορισμένους υπαλλήλους. “Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι επιτρέπεται στους εργοδότες να ρωτούν σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού σε ευαίσθητα επαγγέλματα όπου φροντίζονται ευάλωτοι άνθρωποι”, δήλωσε ο Jung.

Αλλά οι πόλεις προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. “Περιμένουμε να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον εκπαιδευτικό τομέα, για παράδειγμα σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία, αλλά και στα νοσοκομεία και στον τομέα της νοσηλευτικής.

” Τα ομόσπονδα κρατίδια θα πρέπει να καταστήσουν τον κανόνα 2G προαπαιτούμενο για την πρόσβαση του προσωπικού εκεί.

Ο πολιτικός του SPD προέτρεψε να γίνουν τα πάντα “για την προστασία των παιδιών και των ασθενών ή όσων χρειάζονται φροντίδα, ιδίως μέσω υψηλότερου ποσοστού εμβολιασμού και 2G.

Αυτό θα μας βοηθήσει να περάσουμε το χειμώνα ομαλά. Τότε μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας και πάλι περισσότερη κανονικότητα και να επισκεφθούμε και τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Και τότε μπορούμε πιθανώς να αφήσουμε την πανδημία σε μεγάλο βαθμό πίσω μας την επόμενη άνοιξη”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.