Γερμανία: Οι Πράσινοι ζητούν PCR για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Για τους Πράσινους, η ιδέα των τεστ κορωνοϊού στα βαυαρικά σχολεία στην αρχή της σχολικής χρονιάς δεν είναι αρκετά προχωρημένη – απαιτούν τεστ PCR για όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν αναρρώσει, και μάλιστα από την αρχή.

Αναρωτιέται γιατί η σχολική χρονιά δεν είναι καλά προετοιμασμένη, με ένα “πραγματικά καλό σχέδιο τεστ”, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κρατιδίου Ludwig Hartmann στο κρατικό κοινοβούλιο του Μονάχου την Τετάρτη.

Τα τεστ PCR μπορούν να ανιχνεύσουν τις λοιμώξεις από κορωνοϊό με μεγαλύτερη αξιοπιστία από τα ταχεία τεστ αντιγόνων.

Σε μια επείγουσα πρόταση, οι Πράσινοι απαιτούν ακριβώς αυτό: όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει πρέπει να φέρουν μαζί τους την πρώτη ημέρα του σχολείου ένα αρνητικό αποδεικτικό τεστ PCR.

“Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι αρκετά εξεταστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή και τη Δευτέρα, ώστε τα αποτελέσματα των τεστ να είναι διαθέσιμα πριν από την έναρξη των σχολείων”, αναφέρει η πρόταση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.