Γερμανία: Οι Söder και Spahn ζητούν το ταχύτερο δυνατό Lockdown

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ζήτησε να γίνουν αυστηρότεροι οι περιορισμοί. Κάθε μέρα είναι κρίσιμη, όπως είπε, λαμβάνοντας υποστήριξη από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας, Spahn.

Κατά τη διάρκεια κοινής επίσκεψης του Markus Söder (CSU) με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας Jens Spahn (CDU) στο νέο κέντρο εμβολιασμού στη Νυρεμβέργη, μίλησε και πάλι υπέρ μιας ομοιόμορφης ρύθμισης των περιορισμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Söder θέλει ομοιόμορφους και εθνικούς κανονισμούς

Ο Söder τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί σαφής απόφαση για όλους. Δεν έχει νόημα να ανοίγουν τα καταστήματα στο ένα κρατίδιο και όχι στο άλλο.

Το κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα και η προώθηση των διακοπών αποτελεί βάση συζήτησης για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. “Πρέπει να δράσουμε το συντομότερο δυνατό. Ξεφεύγουμε ξανά γενικά στη Γερμανία.

Χρειαζόμαστε προτάσεις για τον τερματισμό της κρίσης και όχι για να την παρατείνουμε. Το συντομότερο δυνατό. Να μη χάσουμε ούτε μια μέρα.” Markus Söder, Πρωθυπουργός της Βαυαρίας (CSU).

Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των κρατιδίων θέλουν να συζητήσουν ξανά αυστηρότερους κανόνες με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) το σαββατοκύριακο. Αρκετές περιοχές έχουν ήδη ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα, πιο πρόσφατα αυστηρές απαγορεύσεις κυκλοφορίας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Και τα δύο κρατίδια στο νότο θα ενεργούσαν ακόμη και αν άλλα δεν συμμετείχαν, δήλωσε ο Söder στη Νυρεμβέργη. Μίλησε για αυτό με τον πρωθυπουργό της Βυρτεμβέργης, Winfried Kretschmann (Πράσινοι).

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί μαζί με τα κρατίδια πώς μπορούμε να «κλειδώσουμε το κράτος όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με συνέπεια». Ο Söder κάλεσε τον πληθυσμό να δει τα Χριστούγεννα ως οικογενειακή γιορτή, αλλά όχι ως Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Οι Söder και Spahn συμφωνούν: κλείδωμα το συντομότερο δυνατό

Ο Πρωθυπουργός έλαβε υποστήριξη από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας, Spahn. Στη Νυρεμβέργη ζήτησε επίσης ομοιόμορφα εθνικά μέτρα “και καλύτερα νωρίτερα από ό, τι πολύ αργά”. «Το «εμείς» πρέπει τώρα να είναι πιο σημαντικό από το «εγώ» και αυτό σημαίνει να το κάνουμε με υπομονή», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας.

Ο αριθμός των αναφερόμενων νέων μολύνσεων στη Γερμανία μέσα σε μία ημέρα έφτασε το υψηλό ρεκόρ των 29.875, όπως φαίνεται από στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) την Παρασκευή.

Ανάπτυξη της στρατηγικής εμβολιασμού ως φωτεινό σημείο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Νυρεμβέργη, ο Söder τόνισε ότι αυτή ήταν μια μέρα ελπίδας, αλλά και πολύ ανησυχητική. Η ταχεία ανάπτυξη της στρατηγικής εμβολιασμού είναι ένα φωτεινό σημείο.

Πρέπει να είναι σαφές ότι δεν θα ζήσουμε χωρίς τον ιό για το ορατό μέλλον. Ωστόσο, το εμβόλιο δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε πιο ελεύθερα, δήλωσε ο Söder. “Το εμβόλιο δεν είναι μαγικό φίλτρο”. Η Βαυαρία είναι λογικά προετοιμασμένη για το εμβόλιο.

Ο Spahn υπολογίζει και τα εμβόλια να εγκριθούν κατά το πρώτο τρίμηνο, με συνολικά έως και 17 εκατομμύρια δόσεις για τη Γερμανία. Εφόσον ένας άλλος εμβολιασμός πρέπει να δοθεί εντός 21 ημερών, το εμβόλιο θα ήταν αρχικά επαρκές μόνο για ομάδες προτεραιότητας.

Θα μπορούσαν να προστεθούν περισσότερα εμβόλια κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο και θα μπορούσε να επεκταθεί η παραγωγή αυτών που έχουν ήδη εγκριθεί. “Περιμένω ότι το αργότερο το τρίτο τρίμηνο θα μπορέσουμε να παρέχουμε ένα εμβόλιο σε όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν.” Jens Spahn, Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας (CDU).

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.