Γερμανία: Οι Υπουργοί Υγείας θέλουν τον εμβολιασμό για τους εφήβους

Η σύσκεψη των Υπουργών Υγείας τη Δευτέρα είναι πιθανό να επικεντρωθεί στον εμβολιασμό των εφήβων.

Σύμφωνα με πρόταση του ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, ο εμβολιασμός θα προσφέρεται στους νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια.

Αυτό προκύπτει από το σχέδιο ψηφίσματος της Διάσκεψης των Υπουργών Υγείας για την Δευτέρα (σήμερα 02.08.2021), το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι πολιτικοί θα αγνοούσαν τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko), η οποία εξακολουθεί να απέχει από το να συνιστά γενικά τον εμβολιασμό για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών που δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής εξέλιξης της νόσου.

“Θα διασφαλίζεται η κατάλληλη ιατρική ενημέρωση και, εάν είναι απαραίτητο, η συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων”, αναφέρει το σχέδιο.

Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Holetschek δήλωσε:

“Στη Βαυαρία, έχουμε ήδη αποφασίσει στο υπουργικό συμβούλιο ότι όλοι οι νέοι πρέπει να λαμβάνουν προσφορά εμβολιασμού με την κατάλληλη ιατρική ενημέρωση. Υπάρχουν πολυάριθμες ειδικές εκστρατείες εμβολιασμού που απευθύνονται ιδίως σε μαθητές και φοιτητές”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.