Γερμανία: Οικονομικά αδύναμες περιοχές επωφελούνται από την πανδημία

Πουθενά αλλού στη Γερμανία η οικονομία δεν ανθεί τόσο έντονα όσο στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου. Όμως η πανδημία αναστάτωσε λίγο την οικονομική κατάταξη. Ξαφνικά, οι πόλεις στην περιοχή του Ρουρ είναι από τις πιο δυναμικές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW), ορισμένες διαρθρωτικά αδύναμες περιοχές στη δυτική και βόρεια Γερμανία αναπτύχθηκαν ασυνήθιστα καλά κατά τα χρόνια της πανδημίας.

Γερμανία: Διαφωνία για το νόμο περί προστασίας των μολύνσεων

Πόλεις όπως το Βούπερταλ, το Ντόρτμουντ και το Κίελο συγκαταλέγονταν παραδοσιακά μεταξύ των οικονομικά ασθενέστερων – αλλά ήταν στην πρώτη ομάδα των ιδιαίτερα δυναμικών περιφερειών στην τρέχουσα αξιολόγηση, όπως ανακοίνωσε το IW στην Κολωνία τη Δευτέρα.

Για την κατάταξή του, το ινστιτούτο λαμβάνει υπόψη στοιχεία σχετικά με την οικονομική δομή, την αγορά εργασίας και την ποιότητα ζωής.

Η πιο επιτυχημένη οικονομική περιοχή της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι η ευρύτερη περιοχή του Μονάχου με υψηλή αγοραστική δύναμη και χαμηλή ανεργία.

Συνολικά 13 βαυαρικές περιφέρειες και πόλεις βρίσκονται μεταξύ των 20 πρώτων από τις 400 γερμανικές περιφέρειες και πόλεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.