Γερμανία: Όλα τα μέτρα με μια ματιά

Όλα τα νέα μέτρα στη Γερμανία

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αποφάσισαν χθες Τρίτη την παράταση του lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου. Διαβάστε μια επισκόπηση από όλα τα μέτρα στη Γερμανία εδώ.

1. Επαφές: Οι συναντήσεις εκτός του νοικοκυριού σας επιτρέπονται μόνο με ένα άλλο άτομο. Συνιστάται να διατηρείτε τον αριθμό των νοικοκυριών που συμμετέχουν όσο το δυνατόν πιο σταθερό και μικρότερο γίνεται.

2. Μάσκες: Καλύτερες προστατευτικές μάσκες πρέπει να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα. Αυτές μπορεί να είναι χειρουργικές μάσκες, μάσκες FFP2 ή μάσκες KN95, οι οποίες έχουν συγκρίσιμο πρότυπο. Οι απλές μάσκες από ύφασμα δεν αρκούν πλέον.

3. Κέντρα παιδικής μέριμνας και σχολεία: Τα κέντρα και τα σχολεία παιδικής μέριμνας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου ή η υποχρεωτική παρακολούθηση θα ανασταλεί.

4. Οίκοι ευγηρίας και γηροκομεία: Το προσωπικό πρέπει να φορά μάσκα FFP2 όταν έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους. Οι στρατιώτες και οι εθελοντές των ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να βοηθούν, ώστε οι επισκέπτες και το προσωπικό να μπορούν να κάνουν γρήγορα τεστ αρκετές φορές την εβδομάδα. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν αρκετά τεστ σε εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρία.

5. Εργασία από το σπίτι: Οι εργοδότες υποχρεούνται να επιτρέπουν την εργασία από το σπίτι όπου αυτό είναι δυνατόν. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει αντίστοιχο διάταγμα για περιορισμένη περίοδο έως τις 15 Μαρτίου.

6. Φορολογικά πλεονεκτήματα για υπολογιστές: Όποιος αγοράζει “συγκεκριμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία” πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τα αφαιρέσει πλήρως από τη φορολογία κατά το έτος αγοράς – αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Πρόκειται για “υλικό και λογισμικό υπολογιστή για εισαγωγή και επεξεργασία δεδομένων”.

7. Εκκλησιαστικές λειτουργίες: Οι λειτουργίες της εκκλησίας επιτρέπονται, εφόσον τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων. Απαιτείται μάσκα με υψηλό επίπεδο προστασίας, απαγορεύονται οι ψαλμωδίες. Οι συναντήσεις με περισσότερους από δέκα συμμετέχοντες πρέπει γενικά να αναφέρονται στο αρμόδιο γραφείο του δήμου τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα.

Όλα τα νέα μέτρα στη Γερμανία

8. Hotspots: Σε κρατίδια και περιοχές όπου ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός ατόμων έχει μολυνθεί σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων, θα πρέπει να ισχύουν αυστηρότερα μέτρα. Εκεί, επίσης, πρέπει να υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα επίτευξης του στόχου των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών (επίπτωση 7 ημερών) έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

9. Εμβολιασμοί: Όλοι οι κάτοικοι των γηροκομείων που το θέλουν θα πρέπει να εμβολιαστούν το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Σχεδόν οι μισοί έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προσπαθήσει να δώσει στα ομοσπονδιακά κρατίδια αξιόπιστους χρόνους παράδοσης εμβολίων για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

10. Μεταλλάξεις ιών: Σύμφωνα με έναν κανονισμό που ισχύει από την Τρίτη, οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Το ιστορικό είναι φόβοι για την εξάπλωση νέων μεταλλάξεων ιών, όπως στη Μεγάλη Βρετανία ή την Ιρλανδία, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο μεταδοτικοί.

11. Υγειονομικές αρχές: Φοιτητές θα πρέπει να εκπαιδεύονται για την παρακολούθηση επαφών στις υγειονομικές αρχές κατά τις διακοπές τους από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η παρακολούθηση επαφών τουλάχιστον έως και επίπτωση 50.

12. Οικονομικά βοηθήματα: Η πρόσβαση στην κρατική υποστήριξη για εταιρείες και αυτοαπασχολούμενους γίνεται ευκολότερη και η ενίσχυση θα επεκταθεί. Η υποχρέωση υποβολής αφερεγγυότητας αναστέλλεται έως το τέλος Απριλίου για εταιρείες που δικαιούνται οικονομικά βοηθήματα και έχουν υποβάλει την αίτηση εγκαίρως.

13. Επόμενα βήματα: Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να αναπτύξουν μια πρόταση για μια “ασφαλή και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος” έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

14. Εξακολουθούν να ισχύουν τα εξής: Το λιανικό εμπόριο θα παραμείνει κλειστό. Εξαιρέσεις ισχύουν για καταστήματα που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες. Τα κομμωτήρια, τα στούντιο μασάζ και ομορφιάς παραμένουν παραμένουν επίσης κλειστά. Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους παραμένει απαγορευμένη.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.