Γερμανία: Όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια με δείκτη κάτω του 50

Όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία έχουν πλέον υποχωρήσει κάτω από τον δείκτη επίπτωσης του 50.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα καλή στα βόρεια ομοσπονδιακά κρατίδια του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας (14,7), του Σλέσβιχ-Χολστάιν (17,9), του Βρανδεμβούργου (20,0), του Αμβούργου (22,4) και της Κάτω Σαξονίας (23,1).

Σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης επίπτωσης είναι 35,2 ανά 100.000 κατοίκους. Όπως ανέφερε το RKI, αναφέροντας πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές, καταγράφηκαν 3.852 νέες λοιμώξεις και 56 θάνατοι σε σχέση με τον κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός μολύνσεων που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται τώρα σε 3.679.148. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 88.406 και ο δείκτης επίπτωσης αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς για την σύσφιξη ή τη χαλάρωση των μέτρων.

Δείχνει τον αριθμό των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα και αυτή τη στιγμή πέφτει σταθερά. Ωστόσο, ο αριθμός τα σαββατοκύριακα ή μετά τις αργίες είναι συνήθως χαμηλότερος από τον μέσο όρο της εβδομάδας, επειδή πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ και μεταδίδονται λιγότερα αποτελέσματα.

Λαμβάνοντας υπόψη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που πλησιάζει, ο Lauterbach μπορεί να φανταστεί χαλάρωση τον τομέα της εστίασης. “Τα εστιατόρια θα πρέπει να επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά και μετά τις 10 μ.μ., ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθεί και τα παιχνίδια των 9 μ.μ.”.

Σύμφωνα με τον Lauterbach, τα μέτρα ανοίγματος μπορούν να δικαιολογηθούν ενόψει του σημαντικά χαμηλότερου αριθμού νέων κρουσμάτων και της μακράς περιόδου περιορισμών. “Οι άνθρωποι χρειάζονται στιγμές χαλάρωσης μετά από τους δύσκολους μήνες”, είπε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.