Γερμανία: Οργισμένοι οι καταναλωτές από τους υπέρογκους λογαριασμούς

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές και οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στη Γερμανία χρειάστηκαν να χειριστούν μια αύξηση στα τηλεφωνήματα οργισμένων ή και απελπισμένων καταναλωτών, που βλέπουν τους ενεργειακούς λογαριασμούς να έχουν εκτοξευθεί.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας, η E.ON, έχει αυξήσει την ικανότητά της να χειρίζεται κλήσεις από καταναλωτές που σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν πόσο έχουν αυξηθεί οι λογαριασμοί ενέργειας τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το Reuters.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές και οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, αφού η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου και έκλεισε επ’ αόριστον τον βασικό αγωγό εξαγωγής φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, Nord Stream, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Μερικοί γίνονται επιθετικοί από απογοήτευση, άλλοι κλαίνε και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη», είπε στο Reuters ο Ingbert Liebing, επικεφαλής του οργανισμού κοινής ωφελείας VKU, σχολιάζοντας την απότομη αύξηση των κλήσεων πελατών στα κέντρα εξυπηρέτησης των εταιρειών κοινής ωφελείας.

Πακέτο διάσωσης

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τον μεγαλύτερο γερμανικό εισαγωγέα φυσικού αερίου, την Uniper, για να αυξήσει πιθανώς το μερίδιο του 30% στην εταιρεία σε πλειοψηφική συμμετοχή ή να κρατικοποιήσει την εταιρεία.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε τον Ιούλιο σε ένα πακέτο διάσωσης 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τον ενεργειακό κολοσσό, ο οποίος ταράζεται από τη μειωμένη παροχή ρωσικού φυσικού αερίου και την εκτίναξη των τιμών του μη ρωσικού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το πακέτο, η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε το 30% των μετοχών της Uniper και διέθεσε περαιτέρω κεφάλαια για να βοηθήσει την εταιρεία.

Πηγή: bankingnews

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.