Γερμανία: Γιατί ορισμένα δέματα δεν παραδίδονται σε εσάς;

Προκειμένου να διευκολυνθεί η παράδοση δεμάτων και παρόμοιων αντικειμένων, είναι προτιμότερο για τους πελάτες να αποφεύγουν έναν τρόπο πληρωμής όταν κάνουν ηλεκτρονικές αγορές.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο αριθμός των ηλεκτρονικών παραγγελιών αυξάνεται πάρα πολύ. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η DHL αναμένει ότι ο όγκος των δεμάτων θα αυξηθεί έως και 70% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο.

Τις ημέρες αιχμής αναμένεται να αποσταλούν έως και έντεκα εκατομμύρια δέματα. Για να διασφαλιστεί η ομαλή παράδοση, οι καταναλωτές θα πρέπει να μην παραγγέλνουν τα δέματά τους με αντικαταβολή. Γιατί διαφορετικά το δέμα δεν θα παραδοθεί, αλλά θα μεταφερθεί απευθείας στο υποκατάστημα.

Το stern (ηλεκτρονικό ΜΜΕ) αναφέρεται σε μια ειδική περίπτωση. Ένα δέμα παραγγέλθηκε με αντικαταβολή. Η αποστολή έγινε ως συνήθως, χωρίς τίποτα το ασυνήθιστο.

Ο εντοπισμός λειτούργησε και το δέμα βρισκόταν στο όχημα παράδοσης. Αλλά παρόλο που ο παραλήπτης περίμενε το δέμα στο σπίτι, ήρθε το μήνυμα: “Η αποστολή δεν μπόρεσε να παραδοθεί και θα μεταφερθεί στο υποκατάστημα”.

Σύμφωνα με την Jasmin Derflinger, εκπρόσωπο Τύπου της Deutsche Post, αυτό συμβαίνει κυρίως για πρακτικούς λόγους.

“Για να ανακουφιστεί το προσωπικό διανομής μας κατά τη διάρκεια αυτών των ιδιαίτερα πολυάσχολων εβδομάδων του έτους, τα χρηματικά αντικείμενα (αντικείμενα με αντικαταβολή, αντικείμενα με τελωνειακά ποσά, αντικείμενα με πρόσθετες χρεώσεις) παραδίδονται απευθείας στο υποκατάστημα του ταχυδρομείου από τις αρχές Νοεμβρίου.

Η διαδικασία αυτή απέδειξε την αξία της κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας Corona και εξασφαλίζει την ομαλότερη δυνατή παράδοση, ακόμη και με σημαντικά αυξημένο όγκο”.

Για να αποφύγουν την ταλαιπωρία των μη παραδοθέντων δεμάτων, οι πελάτες θα πρέπει να επιλέξουν διαφορετικό τρόπο πληρωμής την επόμενη φορά που θα παραγγείλουν ηλεκτρονικά.

Στο δελτίο τύπου της Deutsche Post, η εταιρεία απευθύνεται απευθείας στους καταναλωτές. Όσοι θέλουν να στείλουν χριστουγεννιάτικα δώρα εντός της Γερμανίας θα πρέπει να τα παραδώσουν σε ένα υποκατάστημα το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Οι ιδιώτες πελάτες θα πρέπει να παραδίδουν τα διεθνή αντικείμενα νωρίτερα.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθούμε την έγκαιρη παράδοση την παραμονή των Χριστουγέννων.

Συνιστάται επίσης να υποδείξετε ένα ασφαλές σημείο παράδοσης, έναν προτιμώμενο γείτονα ή να χρησιμοποιήσετε το Packstations για την παραλαβή και αποστολή δεμάτων.

Αυτό διευκολύνει την παράδοση, ώστε να μην μείνει κανείς με ένα άδειο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.