Γερμανία: Όσοι εξοικονομούν ενέργεια παίρνουν χρήματα πίσω

Οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν ξεκινήσει έναν διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας. Όσοι καταναλώνουν κατά δέκα ή 20 τοις εκατό λιγότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος θα λάβουν χρηματικό μπόνους.

Η κατάσταση είναι τεταμένη, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ζητούμενο: ο δήμαρχος του Μονάχου Dieter Reiter (SPD) διέταξε ήδη το καλοκαίρι διάφορα μέτρα για να βοηθήσει. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει μόνο κρύο νερό στα δημοτικά γραφεία προς το παρόν, ενώ ιστορικά κτίρια όπως το δημαρχείο δεν θα φωτίζονται πλέον.

Οι πολίτες του Μονάχου καλούνται επίσης να εξοικονομήσουν ενέργεια. Ως εκ τούτου, η Stadtwerke München (SWM) εγκαινιάζει τώρα τον διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας “Κάθε kWh μετράει!”. Όσοι καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο θα πάρουν πίσω χρήματα.

“Ως προμηθευτής ενέργειας για το Μόναχο και τα περίχωρα, εργαζόμαστε εντατικά με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να ξεπεράσουμε την έλλειψη φυσικού αερίου.

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Όλοι πρέπει να εξοικονομήσουμε ενέργεια για να ξεπεράσουμε την κρίση μαζί. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να αποτελέσει κίνητρο για αυτό”, λέει ο Florian Bieberbach, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SWM.

Η Stadtwerke München δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο όπου κάθε πελάτης της μπορεί να εγγραφεί με το M-Login.

Ο επόμενος ετήσιος λογαριασμός – ηλεκτρισμού ή φυσικού αερίου – συγκρίνεται στη συνέχεια με τον προηγούμενο. Εάν η εξοικονόμηση είναι πάνω από δέκα τοις εκατό, υπάρχει μπόνους- εάν είναι τουλάχιστον 20 τοις εκατό, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πίστωση.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει: αν αποταμιεύετε περισσότερο από δέκα τοις εκατό, παίρνετε 50 ευρώ- αν αποταμιεύετε περισσότερο από 20 τοις εκατό, παίρνετε 100 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.