Γερμανία: Παιδαγωγοί φέρονται να έχουν κλειδώσει παιδιά

Δύο νηπιαγωγοί στο Πότσνταμ κατηγορούνται ότι τιμώρησαν αρκετά παιδιά με έναν τρόπο περισσότερο από αμφισβητήσιμο. Ο ιδιοκτήτης του βρεφονηπιακού σταθμού επέσυρε τις συνέπειες.

Ο προτεσταντικός παιδικός σταθμός ένταξης στο Nuthe του Πότσδαμ έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Tagesspiegel”, δύο παιδαγωγοί φέρονται να έχουν τιμωρήσει δυσανάλογα έως και πέντε παιδιά που φροντίζονταν στον παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι νηπιαγωγοί κλείδωσαν τα παιδιά και τα ανάγκασαν να πάνε στην τουαλέτα. Μερικά από τα παιδιά είχαν ειδικές ανάγκες.

Η “Tagesspiegel” μίλησε για το περιστατικό με τον Frank Hohn, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Hoffbauer. Το Ίδρυμα Hoffbauer είναι υπεύθυνο για το εν λόγω κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

Σύμφωνα με τον Hohn, δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς συνέβησαν τα περιστατικά. Ωστόσο, υποτίθεται ότι τα παιδιά τιμωρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μία φορά.

Λέγεται ότι κλείδωσαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου: Οι νηπιαγωγοί απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους

Οι κατηγορίες κατά των γυναικών έγιναν γνωστές την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και συζητήθηκαν επίσης στην επιτροπή πρόνοιας νέων την περασμένη Πέμπτη.

Οι εν λόγω νηπιαγωγοί είχαν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους και τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στους χώρους. Οι γονείς ενημερώθηκαν σε μια ενημερωτική βραδιά.

Το Ίδρυμα, το Γραφείο Ευημερίας Νέων και το Υπουργείο Παιδείας προσπαθούν τώρα να αποσαφηνίσουν τους ισχυρισμούς.

Το προτεσταντικό κέντρο ημερήσιας φροντίδας ένταξης βρίσκεται στην άκρη της κατοικημένης περιοχής Schlaatz. Εκεί φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως επτά ετών.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.