Γερμανία: Παιδί πεθαίνει μετά από επέμβαση ρουτίνας

Ήταν μια επέμβαση ρουτίνας: ένα αγόρι χειρουργείται στη μύτη του, μια εβδομάδα αργότερα είναι νεκρό. Ο πατέρας του παιδιού εξαπατήθηκε σκόπιμα;

Στη δίκη για τον θάνατο ενός εννιάχρονου αγοριού μετά από εγχείρηση, η εισαγγελία του Αμβούργου ζήτησε ποινή ενός έτους με αναστολή για τον γιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση.

Ο 65χρονος χειρουργός ήταν ένοχος για σωματική βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, ανακοίνωσε την Τετάρτη, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου.

Για τον 69χρονο συνιδιοκτήτη του ιατρείου ΩΡΛ στο Αμβούργο-Χάρμπουργκ, ο εισαγγελέας ζήτησε πρόστιμο 150 ημερήσιες ποινές των 120 ευρώ έκαστη για συνέργεια σε σωματική βλάβη με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Το εννιάχρονο αγόρι είχε υποβληθεί σε επέμβαση στη μύτη το 2007 για να βελτιωθεί η ρινική του αναπνοή.

Παρουσιάστηκαν επιπλοκές στην αίθουσα ανάνηψης και το αγόρι πέθανε μια εβδομάδα αργότερα.

Το παιδί δεν είχε παρακολουθηθεί επαρκώς στην αίθουσα ανάνηψης, ισχυρίστηκε ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει πολλά δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια – συμπεριλαμβανομένου του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Το 2009, ένας αναισθησιολόγος καταδικάστηκε σε πρόστιμο.

Το ιατρείο ΩΡΛ δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένο

Μια άλλη κατηγορία που διατυπώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα ήταν ότι το ιατρείο δεν ήταν εξοπλισμένο με το προσωπικό και τον εξοπλισμό που απαιτείται από τα ιατρικά πρότυπα.

Για το λόγο αυτό, η επέμβαση ήταν συνδεδεμένη με ιδιαίτερους κινδύνους για το αγόρι – ο γιατρός δεν είχε σκόπιμα επιστήσει την προσοχή του πατέρα σε αυτό κατά την ενημέρωση του ασθενούς.

Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν από έντεκα μήνες. Λόγω της μεγάλης διάρκειας της διαδικασίας, η εισαγγελία θεωρεί ότι ένα μέρος των απαιτούμενων ποινών θα πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκτελεστεί.

Στις 13 Απριλίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης πρόκειται να αγορεύσουν. Στη συνέχεια, το μείζον ποινικό τμήμα του περιφερειακού δικαστηρίου θα εκδώσει την ετυμηγορία του.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης