Γερμανία: Πάνω από 1.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους

To σημαντικό ορόσημο του 1.000.000 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους πέτυχε η Γερμανία, με την αγορά να διευρύνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW), μέσω της Electrive, ο αριθμός επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο μιας μαζικής αύξησης πωλήσεων plug-in ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η γερμανική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίαζε σταθερή αύξηση μέσα στα χρόνια. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν με την κυκλοφορία μοντέλων τοπικής παραγωγής και με τις επιδοτήσεις.

Η γερμανική κυβέρνηση θέτει ως στόχο 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους μέχρι το 2030, αλλά σύμφωνα με το άρθρο, το DIW διατηρεί τις επιφυλάξεις του.

Ο βασικός υπολογισμός λέει ότι 145.000 νέα αμιγώς ηλεκτρικά θα πρέπει να πωλούνται το μήνα για να επιτευχθεί ο στόχος, τη στιγμή που το ρεκόρ όλων των εποχών είναι λίγο πάνω από 104.000 μονάδες (Δεκέμβριος 2022) και είναι το μόνο εξαψήφιο μηνιαίο νούμερο που έχει καταγραφεί.

Πηγή: Autonomous.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.