Η Γερμανία έχει στείλει πάνω από 440 τόνους τροφίμων στην Ουκρανία

Πάνω από 440 τόνοι τροφίμων έχουν σταλεί στην Ουκρανία από τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς ο ανελέητος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της γείτονάς της δεν δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης.

«Περίπου 20 φορτηγά με σχεδόν 700 κιβώτια με προμήθειες έχουν σταλεί από την έναρξη της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας πριν από περίπου μία εβδομάδα», ανέφερε το υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας.

«Οι προμήθειες αποτελούνται κυρίως από βασικές τροφές, νερό, χυμούς, παιδικές τροφές, ψάρια και κονσέρβες κρέατος που δόθηκαν από ορισμένες γερμανικές εταιρείες εμπορίας τροφίμων», ανέφερε η κυβέρνηση.

«Κάθε μέρα λαμβάνουμε νέες αναφορές για άλλες φρικτές καταστροφές. Η αλληλεγγύη με την Ουκρανία και τον λαό της είναι θέμα τιμής», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ.

Οι προμήθειες αποστέλλονται στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας. Οι ουκρανικές αρχές τα διανέμουν όπου χρειάζονται, ειδικά στο Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, όπου η απόγνωση μεγαλώνει εν μέσω των συνεχών βομβαρδισμών της Ρωσίας κατά της γείτονάς της.

Συνολικά, οι εταιρείες έχουν υποσχεθεί να στείλουν περίπου 90 φορτηγά με σχεδόν 3.000 κιβώτια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήδη έχουν παραδοθεί.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ| Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.