Γερμανία: Πάνω από το 40% των εκπαιδευτικών ακατάλληλοι

Σχεδόν οι μισοί εκπαιδευτικοί στη Γερμανία θα έπρεπε να κάνουν διαφορετική δουλειά κατά την άποψη του Norbert Seibert, καθηγητή σχολικής εκπαίδευσης από το Passau.

“Πάνω από το 40% των εκπαιδευτικών στη Γερμανία είναι πραγματικά ακατάλληλοι”, δήλωσε στην εφημερίδα “Passauer Neue Presse”. Και η πανδημία αυξάνει ακόμη περισσότερο τον αριθμό αυτό, πρόσθεσε.

“Πρώτον, είχαμε τώρα τρία εξάμηνα που δεν είχαμε καμία παρουσία στο πανεπιστήμιο. Στο διάστημα αυτό, το ποσοστό αποτυχίας στις εξετάσεις έχει σχεδόν διπλασιαστεί”, δήλωσε στην εφημερίδα.

Και: “Δεν μπορείς να μάθεις κοινωνική συμπεριφορά σε διαδικτυακές συναντήσεις Zoom. Ξεκινάει με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνω, τα οποία συχνά λένε απλώς: “Γεια σας, τηλεφωνήστε μου. Χαιρετισμούς.” και τελειώνει με αυτούς τους μελλοντικούς δασκάλους να μην ξέρουν καθόλου πώς να επικοινωνήσουν με τους μαθητές”.

Επιπλέον, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών, το κράτος είναι βέβαιο ότι θα προσλάβει αποφοίτους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – ανεξάρτητα από τον μέσο όρο βαθμολογίας τους. Ως εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται επίσης οι νεοεισερχόμενοι από άλλους τομείς.

“Εν ολίγοις, ο όρος “ποιότητα” φαίνεται να είναι ένα οξύμωρο, ένας όρος που αντιφάσκει από κάθε άποψη”, δήλωσε ο Seibert.

Το μοιραίο, είπε, είναι ότι “οι πιο ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι εκπαιδευτικοί αφήνονται σήμερα ελεύθεροι στους πιο αδύναμους μαθητές, οι οποίοι έχουν επίσης τεράστια κενά στις γνώσεις τους λόγω της πανδημίας”.

Στη Βαυαρία, η ελλιπής εκπαίδευση των εκπαιδευτικών εμποδίζει τους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο επάγγελμα – αντί να τους προετοιμάζει καλά γι’ αυτό, δήλωσε ο Seibert. “Αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί δεν μπορούν όλοι να γίνουν δάσκαλοι”.

Το 2006, ο Seibert εγκαινίασε το πρόγραμμα “Parcours” στο Πανεπιστήμιο του Passau, όπου οι υποψήφιοι φοιτητές καθηγητές μπορούν να ελέγξουν σε εθελοντική βάση αν είναι όντως κατάλληλοι για το επάγγελμα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.