Γερμανία: Πάνω από το 50% άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό υγείας Jens Spahn, σχεδόν οι μισοί πολίτες άνω των 60 ετών έχουν ήδη λάβει πλήρη εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Πάνω από το 80% αυτής της ομάδας έλαβε τουλάχιστον έναν εμβολιασμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Spahn μέσω του Twitter.

Το ποσοστό αυτών που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά στο συνολικό πληθυσμό πλησιάζει το 50%. Το 48,4 τοις εκατό (40,2 εκατομμύρια άτομα) έχει λάβει μέχρι στιγμής τουλάχιστον έναν εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI). Το 26,2% (21,8 εκατομμύρια άτομα) έχουν πλέον πλήρη προστασία εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το RKI, μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί συνολικά 60,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στη Γερμανία. Πάνω από 622.000 προστέθηκαν το σαββατοκύριακο. Το Σάββατο ήταν 391.072, την Κυριακή 231.211.

Μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων

  • η Βρέμη έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού για πρώτη φορά με 53,5%.
  • Το Σάαρλαντ, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν επίσης ξεπεράσει το 50%.
  • Η Σαξωνία παραμένει χαμηλά με 43,3%.
  • Με 31,0%, το Saarland έχει το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων με πλήρη προστασία εμβολιασμού.
  • Η Έσση βρίσκεται στο κάτω μέρος της κατάταξης με 23,9%.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του παθογόνου Sars-CoV-2 ξεκίνησε στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους. Πρώτα είχαν σειρά άτομα άνω των 80 ετών, ηλικιωμένοι κάτοικοι γηροκομείων και το ιατρικό προσωπικό.

Μεταξύ άλλων, άτομα με χρόνιες ασθένειες και με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής και θανατηφόρου πορείας της νόσου επίσης εμβολιάστηκαν. Από τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν ανεξάρτητα από την έως τώρα ισχύουσα σειρά προτεραιότητας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.