Γερμανία: Παραγωγός μασκών μηνύει τον Spahn για απλήρωτο συμβόλαιο

Πέρυσι ο Walter Kohl παρέδωσε ένα εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες FFP2 στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Αλλά ο γιος του αποθανόντος πρώην καγκελάριου περιμένει προφανώς τα χρήματά του μέχρι σήμερα.

Τώρα ένα δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με μια έκθεση, ο γιος του πρώην ομοσπονδιακού καγκελάριου Helmut Kohl, Walter Kohl, άσκησε αγωγή εναντίον του ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας Jens Spahn στο περιφερειακό δικαστήριο της Βόννης.

Το ποσό της δικαστικής διαμάχης ανέρχεται σε 5,48 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα “Bild”, επικαλούμενη εκπρόσωπο δικαστηρίου.

Το υπόβαθρο είναι η παράδοση ενός εκατομμυρίου προστατευτικών μασκών FFP2 την άνοιξη του 2020.

Εκείνη την εποχή, ο Kohl, μέσω της εταιρείας του Kohl Consult GmbH, συμμετείχε σε διαγωνισμό του υπουργείου στη Γερμανία για παράδοση μασκών και έλαβε την παραγγελία να παραδώσει τις μάσκες σε τιμή μονάδας 4,50 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το συνολικό ποσό ήταν πληρωτέο επτά ημέρες μετά την παράδοση.

Το υπουργείο δεν έχει ακόμη πληρώσει τον λογαριασμό. “Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Jens Spahn και το υπουργείο του παραβίασαν σκόπιμα τις δικές τους συμβάσεις”, δήλωσε ο Walter Kohl στην εφημερίδα.

“Η αρχή ότι οι συμβάσεις πρέπει να τηρούνται προφανώς δεν ισχύει για αυτούς”.

Το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι οι μάσκες δεν ήταν αδιάβροχες. Αλλά ούτε και ο Spahn τις είχε παραγγείλει έτσι, είπε ο Kohl.

Σύμφωνα με την “Bild”, το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις “λεπτομέρειες των τρεχουσών διαδικασιών”.

Υπάρχουν επί του παρόντος μια σειρά από άλλες διαδικασίες που αφορούν παραδόσεις μασκών και απλήρωτα ή μόνο μερικώς πληρωμένα προϊόντα στη Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.