Η Γερμανία παραλαμβάνει νέο αεροσκάφος με ειδικό εξοπλισμό

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε παραγγείλει συνολικά τρία νέα κυβερνητικά αεροσκάφη το 2019. Το ένα παραδόθηκε την Τετάρτη με “πλήρη κυβερνητική καμπίνα”.

Η γερμανική κυβέρνηση αποκτά ένα νέο αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων για τα επίσημα ταξίδια της.

Μετά από εκτεταμένες εργασίες μετατροπής, η Lufthansa Technik παρέδωσε την Τετάρτη ένα νέο κυβερνητικό αεροσκάφος Airbus A350 στη Μονάδα Αεροπορικής Ετοιμότητας της Bundeswehr, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στο μέλλον, θα μεταφέρει αξιωματούχους όπως ο καγκελάριος Olaf Scholz (SPD), υπουργούς και μέλη της Bundestag σε όλο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά, θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν νέο τύπο ειδικού εξοπλισμού, τον οποίο η Lufthansa αποκαλεί “πλήρως εξοπλισμένη κυβερνητική καμπίνα”.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, το εσωτερικό του νέου κυβερνητικού Airbus διαθέτει ένα δομικά διαχωρισμένο τμήμα για “πολιτικές-κοινοβουλευτικές πτητικές λειτουργίες”.

Εκεί, για παράδειγμα, υπάρχουν αίθουσες συνεδριάσεων για καγκελάριους, υπουργούς και άλλους αξιωματούχους.

Το υπόλοιπο αεροσκάφος προορίζεται για την αντιπροσωπεία που ταξιδεύει μαζί τους. Σύμφωνα με τη Lufthansa, το Airbus πήρε το όνομά του από τον πρώτο Γερμανό καγκελάριο Konrad Adenauer.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε παραγγείλει συνολικά τρία νέα κυβερνητικά αεροσκάφη A350 το 2019, αφού ο παλιός στόλος της Airbus είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης για χρόνια λόγω βλαβών.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέβασε το συνολικό κόστος σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ένα πρώτο A350 με την ονομασία “Kurt Schumacher” παραδόθηκε ήδη το 2020, αλλά δεν διαθέτει τον νέο τύπο κυβερνητικής καμπίνας.

Το τρίτο Airbus A350 με το μελλοντικό βαπτιστικό όνομα “Theodor Heuss” βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Το A350 είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εμπορικά αεροσκάφη. Το δικινητήριο τζετ έχει μέση εμβέλεια 15.000 χιλιομέτρων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.